Nagy dobással térnek vissza a Han Solo-film kirúgott rendezői

2017.09.27. 11:24

Phil Lord és Chris Miller rendezi az Andy Weir, A marsi írójának új, egyelőre még meg sem jelent regényéből készülő sci-fit – írta meg a The Hollywood Reporter nyomán az MTI.

A rendezők még a Han Solo-film stábjával
A rendezők még a Han Solo-film stábjával

A marsi hatalmas sikere és a belőle készült Mentőexpedíció című, Matt Damonnal forgatott film után nagy rajongótábor várta már Andy Weir következő könyvét. Az Artemis november 17-én jelenik meg a Crown Publishing gondozásában. A közeli jövőben játszódó történet helyszíne a Holdon épült város, Artemis, ahol a főhős, egy kisstílű csempész egyszer csak egy nagyszabású összeesküvés hálójában találja magát.

A Mentőexpedíciót 2015-ben Ridley Scott rendezte, a film hét Oscar-jelölést kapott és világszerte 630 millió dollárt (167 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál.

A Phil Lord és Chris Miller rendezőpáros legutóbb a Han Solo-filmen dolgozott együtt, de négy hónappal a forgatás kezdet után a Lucasfilm kirúgta őket, mert nem voltak elégedett a munkájukkal, ahogy Millerék sem voltak elégedettek azzal, hogy gyakorlatilag nulla kreativitásra kaptak lehetőséget. A különálló Star Wars-produkciót végül Ron Howard fejezte be.

Lord és Miller legismertebb munkája az Oscarra is jelölt A Lego-kaland című animációs film, de ők jegyzik a 21 Jump Street – A kopasz osztag című vígjátékot és annak folytatását is.

Ne maradjon le semmiről!