Advertisement

Már kétszázezernél is többen látták A Viszkist

2017.12.12. 17:55

December 11-én, hétfőn, váltott jegyet a kétszázezredik magyar néző Antal Nimród filmjére, A Viszkisre. Az álomhatár átlépése az előző hétvége mozis eredményei alapján várható volt, vasárnapig ugyanis összesen 199 935 jegyet váltottak rá a magyar mozikban.

A rendszerváltás óta eltelt évek alatt nem sok magyar film lépte ezt a határt, 1990 óta alig több mint harminc filmnek sikerült ez a teljesítmény – például A miniszter félrelépnek, a Szabadság, szerelemnek vagy a Valami Amerikának.

A Viszkis sikere műfaji szempontból is mérföldkő, az elmúlt 27 évben ugyanis még sohasem került fel a legtöbb nézőt vonzó filmek listájára olyan akciófilm, amelyet teljes egészében itthon gyártottak.

A Viszkis Antal Nimród második hazai nagyjátékfilmje. Az első, debütáló rendezése, a 2003-ban bemutatott Kontroll volt, ami szintén hatalmas sikert aratott, 270 ezer ember látta idehaza, és az elmúlt évtized kultikus alkotásává vált.

Kritikánkban azt írtuk a filmről, hogy egy csalódást keltő akciófilmről van szó, aminek közepes a forgatókönyve. A szerkesztőség több tagjának azonban tetszett, ők ebben a podcastban mondták el, hogy miért.

Ne maradjon le semmiről!