Perel a horrorforgatáson szétvágott arcú színésznő

2018.03.08. 09:41

Beperelte a Ghostland című horrort gyártó produkciós céget, az  Incident Productionst a filmben szereplő fiatal színésznő, Taylor Hickson. A forgatás alatt ugyanis súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett, ami szerinte a producerek hibája miatt történt. A horrort Kanadában forgatták, a baleset 2016 decemberében történt, amikor a színésznő csak 19 éves volt. Az egyik jelenetben arra kérték, hogy kezdjen el tiszta erőből ütni egy üvegajtót. A benyújtott kereset szerint Pascal Laugier rendező folyamatosan arra kérte Hicksont, hogy még erősebben üsse az üveget. 

Egy ponton a színésznő megkérdezte, hogy biztonságos-e, amit most csinálnak. Laugier és a producerek megnyugtatták, hogy teljesen. Az ajtó betört, a színésznő átzuhant rajta, az üveg pedig összevágta az arcát. Összesen hetven öltéssel kellett összevarrni az arca bal oldalán keletkezett hosszú vágást. Az azóta eltelt egy évben több lézeres és szilikonos kezelést kapott, de a vágás továbbra is erősen látszik az arcán. A kereset szerint jelenleg nem ismert olyan módszer, beleértve a plasztikai sebészetet is, ami teljesen el tudná tüntetni a heget.

ghst

Ez pedig azért lényeges, mert  Hickson színészi karrierje éppen beindult, a Ghostland forgatása előtt olyan sikerfilmekben játszott, mint a Deadpool vagy a Minden, minden című romantikus dráma. Azóta viszont elesett egy csomó pénztől, mert nem tudott munkát vállalni a kezelések ideje alatt. Az is valószínű, hogy sérült arccal már nem lesz olyan keresett, amilyen korábban volt. 

Hickson  képviselője szerint a produkciós cég tudott vagy legalábbis tudniuk kellett volna arról, hogy mennyire veszélyes a helyzet a forgatáson. A filmekben szokásosan használt, úgynevezett biztonsági üveg helyett ugyanis hagyományos üveg volt az ajtóban. A biztonsági üveg olyan látványosan törik darabokra, mint az igazi, de közben nem lesznek éles szélei, így nem is tudja összevágni a színészt. Ha mégis valódi üveget használnak, akkor általában kaszkadőrrel veszik fel a jelenetet. Itt nem így történt.

Ironikus módon a hamarosan moziba kerülő filmet egy szétvágott arcú nővel hirdetik. Hickson a film március 14-i premierjére nem megy el, azt mondja, ez túlságosan kényelmetlen helyzet lenne neki. A Ghostlandet egyébként Magyarországon is bemutatják majd, előreláthatólag májusban. (via)

MV5BYmRkYjhmNzUtZDc1YS00NzM3LWI3N2UtZDBlOTUyMzIzYjdiXkEyXkFqcGde

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport