Az Oscar-díjról döntő Akadémia szerint nem zaklató az elnökük

2018.03.28. 11:01

Bár korábban azt írták, hárman is szexuális zaklatással vádolták John Baileyt, az Amerikai Filmakadémia elnökét, valójában egyetlen bejelentés érkezett, amelyet most kivizsgált az Akadémia megfelelő bizottsága.

A Filmakadémia közleményt adott ki, amelyben közlik: elutasították a bejelentést, amelyben valaki szexuális zaklatással vádolta meg a tavaly megválasztott elnököt, az Idétlen időkig operatőrét, John Bailey-t - írja a Variety.

Az Akadémia közölte: nagyon fontos nekik az ügy, és minden erejükkel azon voltak, hogy megfelelően kivizsgálják azt, de arra jutottak, hogy nincs szükség büntetésre és semmilyen további lépésre, így Bailey maradhat az elnök.

Az Akadémia csak azt árulta el, hogy a korábban írtakkal ellentétben nem három, csak egy bejelentés érkezett, de azt nem, hogy az pontosan miről szólt. Bailey egy körlevélben arról tájékoztatta a munkatársait, hogy a vád szerint "megpróbált megérinteni" valakit egy forgatáson egy lakókocsiban, de ez nem igaz.

"Az Akadémia nagyon komolyan vette a vádat, és megismerte mind a vádló, mind a vádlott álláspontját, valamint külső, a témában jártas szakértővel is konzultált" - írja a közlemény.

Ne maradjon le semmiről!