LSD-trip egy világtól elzárt házban

2018.08.16. 15:03

Kijött Gaspar Noé legújabb filmjének, a Climaxnak az előzetese, ami egy csapat fiatal táncosról szól, akik egy világtól elzárt épületben átélnek egy súlyos LSD tripet. Persze szó sincs kedélyes táncikálásról, az önfeledt bulizás hamar durva horrorba megy át. A Climaxban, amit Cannes-ban mutattak be, nincsenek ismert sztárok, szándékosan csupa pályakezdő táncost válogattak össze a filmhez. Az egyetlen sztár a táncosnőből lett színésznő, Sofia Boutella, aki a rossz emlékű A múmiában magát a múmiát, a Kingsmanben bérgyilkost, az Atomszőkében pedig Charlize Theron rejtélyes szeretőjét alakította.   

Gaspar Noé felkavaró filmjeiről híres, a Monica Beluccival és Vincent Cassellal készült Visszafordíthatatlanban brutális nemi erőszakot és verést, előző filmjében, a Szerelemben pedig valódi szexet láthattunk. Ezekhez képest a megtörtént eseményeket feldolgozó Climax egész visszafogottnak tűnik. 

A filmet szeptember végén mutatják be a francia és a brit mozik, a magyar premier időpontjáról egyelőre nincs hír. 

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?