A Sony forgalmazza Amerikában Nemes Jeles új filmjét

2018.09.02. 19:00 Módosítva: 2018-09-02 19:01:08

A Variety információi szerint Nemes Jeles László új filmjét, a Napszálltát a Sony fogja forgalmazni Észak-Amerikában és Ausztráliában is. A Sony Pictures forgalmazta a rendező első filmjét, a Saul fiát is, ami Cannes-ban nagydíjat nyert, és megkapta a legjobb idegen nyelvű film Oscarját, és a BAFTA-t is.

A megállapodás állítólag a Velencei Filmfesztiválon született meg, ahol a Nemzeti Filmalap megvette a Variety különszámának címlapját, hogy ott reklámozza a Napszálltát. A Jakab Juli főszereplésével készült film az első világháború előtti Budapesten játszódik, egy fiatal lány soha nem látott testvére után nyomoz. 

A Variety velencei kiadásának mai címlapján a Sunset #sunset #venicefilmfestival #mostradivenezia #variety #film #laszlonemes #julijakab

Kreatív magazin (@kreativ_magazin) által megosztott bejegyzés,

A Film Velencében az Arany Oroszlánért versenyez, de a szintén A-kategóriás torontói fesztiválon is részt vesz majd, egy hónappal a velencei premier után. A Sony Pictures mellett más forgalmazókkal is megállapodtak már a film készítői, így a Napszállta már biztos látható lesz a francia, a spanyol, az olasz és a német mozikban is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?