Magyar siker a bukaresti animációs filmfesztiválon

2018.10.07. 11:23 Módosítva: 2018-10-07 11:24:36

Újabb sikert könyvelhetett el szombaton a szerb származású, de Magyarországon élő festő, látványtervező és animációs művész, Milorad Krstić, a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmje nyerte ugyanis a legjobb egész estés filmnek járó díját a bukaresti Anim'est nemzetközi filmfesztiválon – írja az MTI.

Ruben Brandt, a gyűjtő
Ruben Brandt, a gyűjtő

A 13. alkalommal megrendezett egyhetes bukaresti seregszemlén brazil, francia, olasz és orosz egészestés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött. Krstić a díjat személyesen vette át a fesztivál szombati záróünnepségén.

Az év egyik legjobban várt magyar filmje a Ruben Brandt, a gyűjtő, amiről többször írtunk már, az előzetesét itt lehet megtekinteni. Az egyedi animációs technikával készült film egy rablóbanda utáni hajszáról szól, akik értékes műtárgyakat lopnak el. A film világpremierje a a 8000 férőhelyes Piazza Grandén lesz, vagyis Európa legnagyobb vásznán nézheti majd meg a közönség. Itthon novembertől lehet megnézni.

A hazai közönség elé november 15-én kerülő filmben a hivatalos leírás szerint

a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik.

A film világpremierje egyébként a 71. Locarnói Fesztiválon volt, de azóta már más fesztiválokon is lehetett látni, azóta pedig a Filmalap nemzetközi értékesítéssel foglalkozó, HNFF World Sales nevű részlege eladta a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classicsnak.