Magyar siker a bukaresti animációs filmfesztiválon

2018.10.07. 11:23 Módosítva: 2018.10.07. 11:24

Újabb sikert könyvelhetett el szombaton a szerb származású, de Magyarországon élő festő, látványtervező és animációs művész, Milorad Krstić, a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmje nyerte ugyanis a legjobb egész estés filmnek járó díját a bukaresti Anim'est nemzetközi filmfesztiválon – írja az MTI.

Ruben Brandt, a gyűjtő
Ruben Brandt, a gyűjtő

A 13. alkalommal megrendezett egyhetes bukaresti seregszemlén brazil, francia, olasz és orosz egészestés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött. Krstić a díjat személyesen vette át a fesztivál szombati záróünnepségén.

Az év egyik legjobban várt magyar filmje a Ruben Brandt, a gyűjtő, amiről többször írtunk már, az előzetesét itt lehet megtekinteni. Az egyedi animációs technikával készült film egy rablóbanda utáni hajszáról szól, akik értékes műtárgyakat lopnak el. A film világpremierje a a 8000 férőhelyes Piazza Grandén lesz, vagyis Európa legnagyobb vásznán nézheti majd meg a közönség. Itthon novembertől lehet megnézni.

A hazai közönség elé november 15-én kerülő filmben a hivatalos leírás szerint

a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik.

A film világpremierje egyébként a 71. Locarnói Fesztiválon volt, de azóta már más fesztiválokon is lehetett látni, azóta pedig a Filmalap nemzetközi értékesítéssel foglalkozó, HNFF World Sales nevű részlege eladta a film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classicsnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?