Az Örök tél lett a legjobb európai tévéfilm

2018.10.20. 11:21

Az Örök tél című film nyerte a a Legjobb Európai Tévéfilmnek járó díjat Potsdamban a Prix Europa filmes és tévés díjátadón. A díjat az egyik főszereplő, Gera Marina vette át az egész stáb nevében. Beszédében felhívta rá a figyelmet, hogy ez volt az első olyan magyar film, ami az orosz munkatáborok világát mutatta be.

A potsdami díjátadón készült felvételt a film Facebook-oldalán lehet megnézni:

Az Örök télnek nem ez az első nemzetközi sikere, korábban beszámoltunk róla, hogy a montreali filmfesztiválon Szász Attila elnyerte érte a legjobb rendezésnek járó díjat. A filmet idén februárban mutatta be a köztévé, kritikánkban azt írtuk akkor, hogy sikeresen bemutatja: az ember még a legiszonyúbb körülmények között is képes élni, sőt, szeretni is. Ezenkívül a főszereplő Gera Marina, illetve Csányi Sándor alakítását is kiemeltük. A Örök tél forgatásán is ott voltunk, arról itt lehet olvasni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?