Hogy lehet két ember együtt, de mégis külön?

2018.10.31. 05:16

December 27-én érkezik a mozikba a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezőjének, Reisz Gábornak az új filmje. A Rossz versekből eddig csak egy hangulatvideót láthattunk, amiben a film szerelmespárja, a főszerepet alakító rendező, és a női főszereplő, Nagy Katica volt látható, ők a szereplői a film plakátjának is. 

A plakáton a két szereplő mellett feltűnik a háttérben a helyszín is, Budapest: a fotó a Margit hídon készült, a VAN zárójelenetében is itt fut keresztül a főszereplő. 

Két embert látunk, az nem derül ki, hogy pontosan mit csinálnak, de látszik, hogy ők együtt vannak, és mégis külön

– foglalta össze a plakátot Reisz Gábor rendező-forgatókönyvíró-főszereplő. 

Ebben a helyzetben talán kevesen hiszik el, de távol áll tőlem az exhibicionizmus, az azonban egyértelmű volt, hogy főszereplőként meg kell jelennem. Sikerült azért megoldani, hogy ott is legyek a képen, meg ne is.

vegleges b1 web

Az már korábban kiderült, hogy a Rossz versek bonyolultabb film lesz, mint a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan volt, de a történet továbbra is önéletrajzi, ám fiktív.  A sztori főszereplője egy harmincas fickó, Tamás, akit a rendező alakít, és akivel épp most szakított a párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna. Tamás ezért visszaköltözik Budapestre, ahol a múltjába révedve próbálja megfejteni, hogy hol csúszott ki a kezéből az élete.

Személyes film szerelemről, sportról és középszerűségről. Ugyanis én vízilabdáztam tíz évig, és nem voltam jó. És ezzel nem vagyok egyedül, mert gyakorlatilag 1000-ből 950 ember elég rossz. Én meg pont erről a 950-ről akarok filmet csinálni, nekik akarok filmet csinálni

– mondta korábban Reisz a Rossz versekről az Indexnek a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon.

Ne maradjon le semmiről!