Hogy lehet két ember együtt, de mégis külön?

2018.10.31. 05:16

December 27-én érkezik a mozikba a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezőjének, Reisz Gábornak az új filmje. A Rossz versekből eddig csak egy hangulatvideót láthattunk, amiben a film szerelmespárja, a főszerepet alakító rendező, és a női főszereplő, Nagy Katica volt látható, ők a szereplői a film plakátjának is. 

A plakáton a két szereplő mellett feltűnik a háttérben a helyszín is, Budapest: a fotó a Margit hídon készült, a VAN zárójelenetében is itt fut keresztül a főszereplő. 

Két embert látunk, az nem derül ki, hogy pontosan mit csinálnak, de látszik, hogy ők együtt vannak, és mégis külön

– foglalta össze a plakátot Reisz Gábor rendező-forgatókönyvíró-főszereplő. 

Ebben a helyzetben talán kevesen hiszik el, de távol áll tőlem az exhibicionizmus, az azonban egyértelmű volt, hogy főszereplőként meg kell jelennem. Sikerült azért megoldani, hogy ott is legyek a képen, meg ne is.

vegleges b1 web

Az már korábban kiderült, hogy a Rossz versek bonyolultabb film lesz, mint a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan volt, de a történet továbbra is önéletrajzi, ám fiktív.  A sztori főszereplője egy harmincas fickó, Tamás, akit a rendező alakít, és akivel épp most szakított a párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna. Tamás ezért visszaköltözik Budapestre, ahol a múltjába révedve próbálja megfejteni, hogy hol csúszott ki a kezéből az élete.

Személyes film szerelemről, sportról és középszerűségről. Ugyanis én vízilabdáztam tíz évig, és nem voltam jó. És ezzel nem vagyok egyedül, mert gyakorlatilag 1000-ből 950 ember elég rossz. Én meg pont erről a 950-ről akarok filmet csinálni, nekik akarok filmet csinálni

– mondta korábban Reisz a Rossz versekről az Indexnek a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?