Házi készítésű játék is lesz a Toy Story 4-ben

2018.11.12. 15:41

Jövő nyáron mozikba kerül a Toy Story 4. része, de mostanáig elég keveset lehetett tudni a filmről. Hétfőn megérkezett a rövid szinopszis, egy hangulatvideó és egy poszter, amiket valószínűleg a karácsonyi időszakban még néhány újabb követ.

A Toy Story 4. részének népszerűsítését valószínűleg nehezítette, hogy az első és a második rész rendezője, illetve a Pixar vezetője, John Lasseter tavaly novemberben zaklatási ügyei miatt távozni kényszerült a stúdió éléről. Az eredeti tervek szerint ő lett volna a negyedik rész rendezője is, ám azt végül egy újoncra, Josh Cooley-ra bízták, aki eddig a Pixarnál csak egy rövidfilmet rendezett. A történetet viszont a korábbi hírek szerint Lasseter és feleségének története ihlette, ami a tavaly kiderült zaklatási ügyek fényében nem hangzik túl jól. Egyébként is nehezen akar összejönni a film, a bemutató időpontját többször megváltoztatták, volt tervben 2015-ös, 2017-es és 2018-as bemutató is, amiből végül a 2019-es fog megvalósulni.

Nem meglepő módon a most kiadott sajtóanyagban még véletlenül sem említik a korábbi főnököt. Helyette a rendező nyilatkozott, aki először arra a kérdésre válaszolt, hogy miért kellett még egy folytatás, mikor a történetet hibátlanul sikerült a harmadik epizódban lezárni.

"Ahogy sokan mások, én is azt gondoltam, hogy a Toy Story 3. befejezte ezt a történetet. Woody története Andy-vel véget is ért. Viszont minden befejezés egyben egy új kezdet is. Woody új szobában találja magát, új játékokkal és egy új gyerekkel, ez olyasmi, amit korábban még nem láthattunk."

- nyilatkozta Cooley. A hivatalos történetleírás szernt Woody már hozzászokott ahhoz, hogy Bonnie az új gazdája, viszont Forky, egy új játék, illetve egy nagy utazás megmutatja Woody-nak, hogy milyen nagy lehet a világ egy játék számára. Az új karakterről, Forky-ról a rendező azt mondta, hogy ő az egzisztenciális válság egy újabb változatával ismerteti meg a nézőket. Forky ugyanis eredetileg egy spork volt, vagyis egy villafogakkal ellátott kanál. Egy csináld magad akcióban viszont játék lett belőle, amivel nem tud mit kezdeni. Ő evőeszköz akar lenni, aminek eredetileg készítették, miközben mindenki azt várja tőle, hogy játékként viselkedjen.

toy-story-4-poster-700x1037
Fotó: Disney

Az első poszteren csak Woody seriff és a 2019 júniusa felirat szerepel, a karakter úgyis olyan ismert, hogy nincs szükség semmi egyébre ahhoz, hogy mindenki tudja, miről van szó. Az ő hangját eredetiben Tom Hanks adja, aki korábban azt nyilatkozta, hogy a negyedik rész vége történelmi jelentőségű esemény lesz. A Buzz Lightyear hangját adó Tim Allen arról beszélt, hogy alig bírta megállni könnyek nélkül az utolsó jelenetek felvételét.

A negyedik rész, ami valószínűleg tényleg lezárja a játékok történetét 2019 júniusában érkezik a mozikba.

Ne maradjon le semmiről!