Mindenki új Vissza a jövőbe filmet akar

2018.11.22. 11:15

Rendszeresen háborgunk azon, hogy Hollywoodban nem készülnek eredeti filmek, csak remake-ek, rebootok meg folytatások. Egy, a The Hollywood Reporter által megrendelt szavazásból most kiderült, hogy teljesen felesleges a felháborodás. A kutatás szerint ugyanis a stúdióknak és a producereknek van igaza: erre van igény. A filmes lap megbízásából 2200 embert kérdeztek meg arról, hogy milyen filmes klasszikusok folytatásait, remake-jeit látnák szívesen a mozikban, egyáltalán akarnak-e ilyeneket. Eszerint leginkább a Vissza a jövőbe-filmeket szeretnék újra a moziban látni. A megkérdezettek 71 százaléka azt mondta, hogy örülne annak, ha egy új filmben láthatná viszont Marty McFlyékat.

pg-34-back-to-future-1

Nem sokkal a Vissza a jövőbe mögött végzett a Toy Story, amiből már három rész készült eddig, és jövő nyáron jön a negyedik is. Jó nagy kasza lesz belőle, mert a válaszadók 69 százaléka ég a vágytól, hogy újabb Toy Story-filmeket lásson a moziban. A Pixar animációját az Indiana Jones követi, amit a megkérdezettek 68 százaléka vár. Igaz ugyan, hogy Indy kalandjaiból is készült már négy rész, de a közönség nem unta meg. (Lesz ötödik is, a prermier tervezett dátuma 2021.) Azt hinnénk, hogy a Jurassic Park sztorikra már tényleg ráuntak a nézők, de nem: 67 százalékuk szívesen megnézne egy újabb dinós kalandot. Annak ellenére, hogy már a második Jurassic-trilógiából is lement két rész a mozikban, vagyis edig összesen öt ilyen filmet láthattak. (És persze lesz hatodik is.)

A Star Wars és Bosszúállók-folytatásokra sem untak rá: előbbiből a válaszadók 63, utóbbiból 57 százaléka nézne még. Egy emberként kaptunk a szívünkhöz, amikor kiderült, hogy Mátrix-remake készül, amiről aztán kiderült, hogy nem remake, másképp kapcsolódik az eredeti filmekhez. A kutatás szerint a nézők ennek is örülnének, 54 százalékuk legalábbis megnézné az új Mátrixot. Az még ennél is különösebb, hogy az alig három éve véget ért Éhezők viadala-filmekből sem volt elég. Hiába láttunk négy filmet, a válaszadók 55 százaléka simán megnézne egy ötödiket is. Ezek után mondjon valaki egy rossz szót a hollywoodi filmgyártásra. Kész csoda, hogy egyáltalán készítenek még eredeti történeteket is.  

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?