Szerelem a Don-kanyar után

2018.12.20. 09:35

Új előzetest kapott a történelmi tévéfilmekkel ismertté vált Szász Attila-Köbli Norbert rendező-forgatókönyvíró duó első mozifilmje, az Apró mesék. A film a második világháború befejezését követő zűrzavaros időszakban játszódik, amikor "egy szökevény szélhámos szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik, amely könnyen az életébe kerülhet". Az alkotók mindössze ennyit árultak el egyelőre az Apró mesék történetéről, amit romantikus történelmi thrillerként határoztak meg. Ami a korábbi előzetesből még kiderült, hogy a szökevény azt mondja a nőnek, hogy a férjével harcolt a Don-kanyarban, aki megmentette az életét. Csakhogy a nő gyűlöli a férjét, és azt tervezi, hogy ha hazajön, megöli.

Az Apró mesék főszerepeiben Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica és Molnár Levente látható. Szász Attila rendező, Köbli Norbert forgatókönyvíró és Lajos Tamás producer mellett korábbi filmjeik, A berni követ, a Félvilág és az Örök tél állandó alkotógárdájából visszatért Nagy András operatőr, Hargittai László vágó, Parádi Gergely zeneszerző és Major Csaba hangmérnök is. 

Az Apró mesék a Filmalap 494 millió forintos gyártási támogatásával, a Lajos Tamás vezette Film Positive Productions gyártásában készült. 2019. március 14-től lesz látható a mozikban.

Ne maradjon le semmiről!