Liam Neeson: Nem vagyok rasszista

2019.02.05. 16:09

Liam Neeson színész egy reggeli amerikai műsorban reagált azokra a vádakra, hogy rasszista lenne. Neeson pár nappal korábban a bosszúról is szóló Dermesztő hajsza című filmjét sajtózta, amikor elmesélt egy személyes sztorit: nagyon régen egy közeli barátját megerőszakolták, az áldozat pedig csak annyit tudott az elkövetőről, hogy fekete volt.

Neeson aztán egy pajszerrel járta egy észak-ír város utcáit napokig, és kereste a "fekete rohadékot". Neeson már abban az interjúban is elmondta, hogy reakciója saját magát is megdöbbentette, de most a keddi Good Morning Americában tiszta vizet akart önteni a pohárba, írja az Indiewire.

Neeson elmondta, hogy egyáltalán nem rasszista, és akkor is ugyanezt tette volna, az elkövető fehér lett volna. Becsületet akart kimutatni, ki akart állni a barátjáért ezen a "szörnyű középkori módon". Neeson azt is elmondta, hogy a saját érzései lepték meg igazán, mert intelligens embernek tartja magát. Az eset után segítséget is kért, még egy paphoz is elment. Elmondta, hogy szerencsére nem történt erőszak, de tanult belőle.

Ne maradjon le semmiről!