Nincs menekvés: film készül a Sex Pistolsról is

2019.03.25. 14:33

A  Freddie Mercury életét feldolgozó Bohém rapszódia óriási sikere után minden idők egyik legnagyobb hatású punkzenekaráról, a Sex Pistolsról is játékfilm készülhet a közeljövőben.

Az NME híre szerint a brit Starlight Films már hozzá is látott a film előkészítéséhez, hamarosan megkezdődik a casting, és már elképzeléseik is vannak arról, hogy kiket látnának szívesen a film főszerepeiben – ám ezek az információk egyelőre persze nem publikusak.

Ayesha Plunkett producer és forgatókönyvíró elmondta: a Bohém rapszódia mozis bevételei győzték meg őket arról, hogy mozivászonra vigyék a Sex Pistols történetét, a számok ugyanis egyértelműen igazolják, hogy a közönségnek mekkora igénye van a zenés játékfilmekre.

A filmnek egyébként nem a Sex Pistols tagjai lesznek a főszereplői, hanem a zenekar menedzsere, Malcolm McLaren és barátnője, a később divattervezőként világhírűvé váló Vivienne Westwood – rajtuk keresztül mutatják majd be Johnny Rottenék és az éledező punkmozgalom történetét.

A pár először Let It Rock néven nyitott butikot a hetvenes években, ahol teddy boy ruhákat lehetett kapni, majd nevet és profilt váltottak, így a kultikussá váló SEX-ben aztán gumiból és bőrből készült fétisholmikat, illetve mindenféle punk rock kiegészítőket kezdtek árulni.

A Queen-film sikere után szakmányban készülnek a zenés életrajzi filmek: az Elton Johnról szóló Rocketman tényleg csak a kezdet, a hírek szerint már készül például a Madonna-, a Celine Dion- és a David Bowie-film is, és ki tudja, hogy milyen bejelentéseket tartogat még a jövő.

Az együttes Never Mind The Bollocks című debütlemezét egyébként épp januárban nevezte az Oasis tagjaként és szólóban is sikeres Noel Gallagher minden idők legnagyobb hatású albumának. A zenekar legelső kislemeze, az Anarchy in the U.K. 2016-ban lett 40 éves, aminek apropóján külön cikket szenteltünk a Sex Pistols indulásának.

Ne maradjon le semmiről!



  • Hírek
  • Hírek