Elton John ragaszkodott hozzá, hogy korhatáros legyen a róla szóló film

2019.05.28. 11:52

A Guardian közölt véleménycikket Elton Johntól, akinek az életéről készült Rocketman c. film hamarosan megjelenik a magyar mozikban is. Az írásból kiderül, hogy a stúdiók megpróbálták kicsit tompítani a drogokkal és szexszel kapcsolatos részeket a filmben, hogy ne legyen korhatáros, de az énekes ezt megtiltotta, hiszen saját bevallása szerint pont olyan vad életet élt, mint az a Rocketmanben látható.

Nem akartam olyan filmet, ami csak a szexről és a drogokról szól. Ugyanakkor azt is mindenki tudja rólam, hogy mindkettőből bőven kivettem a részem a '70-es és '80-as években. Ezért nem lett volna értelme olyan filmet csinálni, ami azt sugallja, hogy minden fellépés után csöndben visszamentem a hotelszobámba egy pohár meleg tej és a Biblia társaságában

- írja Elton John a Guardianben, aki még hozzáteszi, hogy a '70-es évek Los Angeles-i zeneiparában "herkulesi teljesítmény" kellett ahhoz, hogy valakit azért vegyenek észre, mert rengeteget kokainozik, de saját bevallása szerint már akkor is készen állt a kihívásra.

A 2012-es önéletrajzi könyvében egyébként maga is vallott arról, hogy elvonókúrára kellett mennie a kokainfogyasztása miatt, de 2015-ben már a 25. évfordulója volt annak, hogy teljesen tiszta.

A cikkből egyébként az is kiderül, hogy több rendező ( például David LaChapelle), színész (Justin Timberlake, Tom Hardy) és stúdió (Disney, Focus) is szóba került, mire a Rocketman végül kikötött a Paramountnál Matthew Vaughn produceri munkájával és Taron Egerton főszereplésével. A rendező Dexter Fletcher.

John cikke azért is nagyon érdekes, mert a hatalmas sikerű, de sok negatív kritikát kapó Bohém Rapszódia úgy mutatta be Freddy Mercury életét, hogy a szexuális preferenciáját és droghasználatát minimálisra vették, sőt, a kínai verzióból előbbit teljesen kivágták.

Ne maradjon le semmiről!