Nem lesz idén Budapest Rooftop Cinema a Corvin Plázában

2019.06.17. 11:41

2018-ban az önkormányzat bezáratta a Corvin Clubot, ami a tetőteraszán adott helyet a szabadtéri mozinak. A Budapest Rooftop Cinema csapatának viszonylag gyorsan sikerült megoldást találnia, a Corvin Plázába költöztek. Idén azonban már itt sem tudnak vetítéseket tartani, állításuk szerint ugyanis a bevásárlóközpont egy másik szolgáltatóval egyezett meg.

A Kultik Mozihálózat Kultik Sky Cinema néven indítja a helyszínen moziját, melynek koncepciója kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit mi dolgoztunk ki: az általunk tervezett fejlesztéseket – amelyeket természetesen megosztottunk a plaza üzemeltetéssel is – most ők megpróbálják ugyanúgy megvalósítani, mintegy „kimásolva" a tervezetünk minden lényegi elemét

- írják a Facebook-oldalukon.

Hozzátették, szerették volna békés úton rendezni az ügyet, de mivel a másik két fél nem volt hajlandó érdemben reagálni a megkeresésükre, úgy döntöttek, hogy jogi lépéseket tesznek.

Mielőtt azonban emiatt jogi útra tereltük volna az esetet, egy együttműködési tárgyalást kezdeményeztünk, hiszen a mi kész koncepciónk és a tavalyi évben sikeresen üzemeltetett Budapest Rooftop Cinema „Special Edition” vetítéssorozatunk a Corvin Plaza tetőteraszán is arra jogosít minket, hogy partnerként számoljanak velünk, és ne a mi sikereinkre, felépített rendszerünkre alapozva „nyissanak ránk”.

A HVG szerint a Kultik Mozihálózat 2016-ban alakult, tulajdonosai a hódmezővásárhelyi Mozaik mozit, a salgótarjáni Apolló mozit és a pécsi Uránia mozit üzemeltető cégek, valamint egy Black Laster Kft. nevű cég. A hálózatnak főleg vidéki tagjai vannak, illetve a Csepel mozi is hozzátartozik, valamint több balatoni kertmozi.