A Rákosi-érába repít vissza a Susotázs rendezőjének új filmje

2019.08.21. 15:30

Szeptemberben új filmmel jelentkezik Tóth Barnabás, az Oscar-shortlistes Susotázs és az Újratervezés rendezője. Az Akik maradtak első előzetese az Indexen látható először.

Tóth Barnabás legújabb munkája F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült. A film a második világháború utáni Budapesten játszódik, ahol egy dacos kamaszlány makacsul várja haza a szüleit a haláltáborból, miközben egy magányos nőgyógyász gondoskodik róla.

A főszerepeket Hajduk Károly és Szőke Abigél alakítják, de rajtuk kívül olyan színészek is felbukkannak a filmben, mint Nagy Mari, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva, Spitzer Gyöngyi és Paizs Miklós. A forgatókönyvet Tóth Barnabás és Muhi Klára írták, az operatőr Marosi Gábor, a vágó Mógor Ágnes.

"Ez egy rendkívül szép, csendes, drámai film. Egy fájdalmas történetet mesél el, de tele van szeretettel és gyógyító erejű. Az Akik maradtak ezt a hatást nagyon egyszerű eszközökkel éri el. Egyből tudtam, hogy az előzetesnek is ezt a vonalat kell követni. Csendesen, visszafogottan rámutatni ennek a két embernek az egymásba kapaszkodására" – mondta az előzetes vágója, Bedő Barna.

Az Akik maradtak szeptember 26-tól lesz látható a hazai mozikban. Tóth Barnabással (és Osvárt Andreával) épp az év elején interjúztunk, miután a Susotázs az Oscar-shortlistre került.

Ne maradjon le semmiről!