A Joker megdöntheti a Deadpool rekordját

2019.10.21. 10:07

Ha minden így halad, a Joker megdöntheti a legnagyobb bevételt termelő korhatáros filmek rekordját, írja a Hollywood Reporter. A jelenlegi rekordot az első Deadpool tartja 783 millió dolláros globális bevétellel, de a Joker már most 737,5 millió dollárnál tart három héttel a bemutatása után. Egyes vélemények szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a film eléri az egymilliárd dolláros bevételt, ami egészen brutális pénzmennyiség a „mindössze” 55 millió dolláros büdzséhez képest.

Akkora a hisztéria a film körül, hogy a rajongók szabályosan megszállták azt a Bronxban található lépcsősort, ahol az egyik ikonikus felvétel készült a karakterről. Ez az a jelenet, amikor Joaquin Phoenix talpig Jokerben táncol le a lépcsősoron annak a Gary Glitternek a zenéjére, aki jelenleg is börtönbüntetését tölti pedofília miatt.

A közösségi média korszakában nem ez az első alkalom, hogy emberek egy film ismert jelenetének helyszínére mennek, hogy ott pár képet készíthessenek az Instagramjukra. Egy bronxi lépcsősor például még mindig százszor értelmesebb ötletnek tűnik, mint az HBO Csernobil című sorozata miatt Ukrajnában turistáskodni, bár a környéken a közbiztonság állítólag elég vacak.

A Jokerrel kapcsolatban az egyik legfurcsább hír egyébként nemrég jelent meg. Állítólag Jared Leto, aki az Öngyilkos osztagban alakította Jokert, annyira kiborult azon, hogy helyette Joaquin Phoenixre osztották a karaktert, hogy megpróbálta megakadályozni a film elkészülését. A színész persze tagad, de az biztos, hogy Phoenix Jokere már most sokkal népszerűbb, mint amit Leto csinált a karakterrel.

Ne maradjon le semmiről!