Történelmi mélyponton az amerikai mozik a koronavírus miatt

2020.03.15. 22:04

A koronavírus-járvány miatt húszéves mélypontra zuhant az észak-amerikai mozik hétvégi jegybevétele: az Előre megőrizte ugyan az első helyét, de mindössze 10,5 millió dollárért (3,2 milliárd forint) váltottak rá jegyet, vagyis az előző hétvégéhez képest 73 százalékkal csökkent iránta az érdeklődés.

A Hollywood Reporter cikke szerint ez még nem hivatalos eredmény, a vasárnapi iparági becslések szerint 55,3 millió dolláros mozis összbevétel várható, de ez akár még ennél kevesebb is lehet, ha a vasárnapi forgalom a becsültnél is kisebb lesz.

Utoljára 2000 szeptemberének egyik hétvégéjén volt ilyen alacsony a mozis jegybevétel (54,5 millió dollár), még a 2001. szeptember 11-i terrorista merényletek utáni két hétvégén is többet (66,3, illetve 59,7 millió dollárt) hoztak össze az észak-amerikai mozik.

A nálunk (elvileg) majd áprilistól látható, Még mindig hiszek című zenés dráma 9,5 millió dollárral kezdett az óceán túloldalán, amivel a mozis toplista második helyére került. A harmadik 9,3 millió dollárral, azaz nem sokkal lemaradva, Vin Diesel Magyarországon is forgott filmje, a Bloodshot lett, a negyedik A láthatatlan ember – 60 százalékos esés után – 6 millióval, az ötödik pedig az itthon szintén áprilisban bemutatott Vadászat 5,3 millióval.

(via MTI)

Ne maradjon le semmiről!