27 év után újra a Jurassic Park az amerikai mozis toplista élén

2020.06.23. 10:02

27 évvel a bemutatója után ismét a Jurassic Park vezeti a mozis bevételi listákat Amerikában, írja a Deadline. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben ugyanis nem nagyon vannak új bemutatók, a nyitva tartó mozik ezért régi filmsikereket tűznek műsorra, többek között Steven Spielberg dinoszauruszos filmjét. Így lehetett Jurassic Park az elmúlt hétvége (Amerikában a Father's Day Weekend) legsikeresebb, legtöbb bevételt hozó mozis produkciója. A lista második helyén is egy Spielberg-rendezés áll, A cápa.

Természetesen a koronavírus miatt kevés mozi van nyitva és kevesen járnak moziba, így a bevételek sem mérhetőek a járvány előtti szintekhez. A Jurassic Park 517 600 dollárt hozott, A cápa 516 300 dollárt, míg a toplista harmadik helyén végző A láthatatlan ember 201 ezret. Ez utóbbi idei bemutató, még a járvány kitörése előtt kezdték vetíteni a mozik.

A negyedik helyre a Trollok a világ körül című animációs film került, ami egyébként hetekig vezette a mozis listát annak ellenére, hogy a gyártó Universal a koronavírus-járvány miatt zárva tartott mozikra hivatkozva nem várta meg vele a mozis premiert, hanem azonnal az interneten mutatták be. Emiatt berágott az AMC mozihálózat, és közölték, hogy akkor ők nem játszanak Universal-filmeket, még akkor sem, ha újranyitnak a mozik. Magyarországon a Trollok a világ körül ősszel, október 29-én kerül a mozikba.

A Jurassic Park nem először kerül vissza a mozikba: bemutatásának huszadik évfordulóján, 2013-ban 3D-s változatban egyszer már újra bemutatták

Ne maradjon le semmiről!