Sokkolta a nézőket a South Park legújabb része

2021.12.19. 17:27

A Comedy Central kultikus rajzfilmsorozatából eddig 23 évad készült. Trey Parker és Matt Stone alkotása 2019 óta azonban nem jelentkezett rendes epizóddal, ehelyett különkiadások borzolták a nézők idegeit. A Paramount+ novemberben mutatta be a South Park: Post Covidot, mely azért volt különleges, mert a történet 2061-be kalauzolt, a high-tech jövőbe, ahol az emberiség még mindig a koronavírussal bajlódott. Az epizód azonban nem csak ezért volt egyedülálló, hanem mert kedvenc south parkos kölykeink a sorozat történetében először, felnőttként voltak láthatóak.

chrome-capture (10)
Fotó: Paramount Plus / Youtube

A Post Covid végét nyitva hagyták, de szerencsére nem kellett sokat várni a folytatásra, hiszen december 16-án újabb „tévéfilmet” kaptunk, The Return of Covid alcímmel. A tudósként dolgozó Kenny halála után Kyle, Stan és a többiek a fejükbe vették, hogy

visszautaznak az időben, hogy megakadályozzák a járvány kitörését.

A South Parkot mindig azért szerettük, mert a felháborító humor mellett modern társadalmi problémákra is reflektált a produkció. A 61 perces különleges epizódban flashbacket kaptunk arról, hogyan őrültek meg az emberek a karantén alatt, és az is kiderült, hogyan vált Butters egy elmegyógyintézet állandó vendégévé.

Mialatt a már felnőtt főszereplők azon dolgoztak, hogy működésre bírják az időgépet, addig az immár családdal rendelkező, rabbiként élő Cartman is kapott egy külön szálat. Ő volt az, aki próbálta megakadályozni a többieket, ugyanis, ha Kyle-ék sikerrel járnak, az azzal fenyegetett, hogy Cartman addig felépített élete köddé válik, elveszti nejét, gyermekeit és tisztességes életét.

Spoilerekkel folytatjuk.

Hiába telt több mint két évtized a South Park debütálása óta, úgy tűnik, a készítőpáros még mindig meg tudja lepni a nézőket, és jól ismert karaktereket olyan új oldalukról bemutatni,

amitől egy emberként esik le mindenkinek az álla.

Cartman ugyanis végül feláldozta a jövőjét, vállalta a veszélyt, a vége pedig az lett, hogy ő csövesként végezte, míg mindenki másnak happy enddel zárult a történet. Nem viccelünk, itt egy videó róla:

A rajongók a Twitteren fejezték ki megdöbbenésüket, volt aki azt írta, hogy bár Eric Cartman jó nagy s-fej tud lenni, jól kiszúrtak vele az írók azzal, hogy hajléktalanként végezte:

Akadt olyan is, aki egyenesen kérdőre vonta Trey Parkert és Matt Stone-t, azt kérdezve, hogy vajon az volt-e a készítők szándéka, hogy nevessünk Cartman nyomorúságán?

Volt olyan néző, aki maga sem hitte el, hogy sajnálja Cartmant...

... és bár kisebbségben voltak, megszólalt olyan néző is, aki kiröhögte a siránkozó South Park-rajongókat, és úgy fogalmazott, Cartman volt a sorozat elmúlt 20 évének egyik legszemetebb karaktere, megérdemelte, amit kapott a sorstól: