Szókimondó és szemérmetlen realityvel sokkol az HBO Max

2022.03.12. 14:38

Március 8-án elköszönt hazánkban a nézőktől az HBO GO, melyet az HBO Max váltott le, letisztultabb felülettel és még bővebb kínálattal: jött ugyanis egy csomó olyan produkció, mint a Dűne, a Mátrix 4 vagy éppen a Peacemaker – Békeharcos, és ezek elé valószínűleg sokan ülnek le a napokban. A Max Originals eddig nem nagyon képviseltette magát idehaza, szóval örömteli, hogy végre bele tudjuk vetni magunkat ezekbe a tartalmakba is.

Az újdonságok közül rögtön kinéztük magunknak az F-Boy Island – Kamuarcok szigete című realityt, amely ránézésre könnyed, de fordulatos szórakozást kínál. Ránk fér az ilyesmi, mit ne mondjunk.

Ha társkeresős valóságshow-król van szó, akkor szerencsére 2022-ben ott tartunk, hogy a készítők sem elégednek meg annyival, hogy szép lányokat és kigyúrt fiúkat küldjenek be egy luxusvillába, ahol aztán fékevesztetten mehet a dorbézolás. Nem, nem, a műfaj újabb képviselőiben mindig van valami plusz: a Netflixen látható Ellenállhatatlan kísértésben például tilos a szex minden formája, és ha valaki megszegi a szabályokat, jön a büntetés.

Az F-Boy Island kicsit olyan, mintha az Ellenállhatatlan kísértést keresztezték volna A Nagy Ő-vel... És bár a végeredmény itt-ott sántít, a műfaj rajongóinak mégis érdemes egy esélyt adniuk a műsornak, hátha nekik is akkorát üt, mint nekünk.

Az HBO Max produkciójában nem egy, hanem három nő keresi az igazit. Az F-Boy Island persze nem könnyíti meg a dolgukat: 24 pasi közül kell kiválasztaniuk a befutót. Igen ám, de a Don Juanok közül csak a bagázs fele az, aki ugyancsak az őszinte szerelmet keresi.

Fotó: HBO Max
Fotó: HBO Max

A maradék 12 férfi igazából f*ckboy, azaz csajozógép, és mindannyiukra igaz, hogy csak a pénzért vannak itt, és hogy a csajokat megvezessék.

Mi az egészben az izgalmas? Nekünk, nézőknek sem mondják meg, hogy a fiúk közül ki melyik kategóriába tartozik.

Így a három nővel együtt lehet találgatni. Elég szimpatikus, hogy annak ellenére, hogy nem túl karakteres lányokat sikerült a szerkesztőknek beválogatniuk, „A Nagy Ő”-k összetartanak, és egymást is segítik. A készítőkben egyébként megvolt a jószándék, mert az F-Boy Island kiesői közül a f*ckboyok nomád körülmények között kénytelenek kihúzni a műsor hátralévő részét, míg a jófiúk luxusvillában henyélhetnek a fennmaradó időben.

A szánkba rágják a tanulságot, kicsit, mint az Ellenállhatatlan kísértésben, de mostanra megszoktuk, hogy a legfelszínesebb műsorok is néha lehetnek népnevelőek.

A realityben nem sokat lacafacáznak, az első részben rögtön kiesik három fiú. Mielőtt a lányoknak dönteniük kellene, a kiszavazást három túlfűtött és elég erotikus randi előzi meg, ezt követően jön csak a „végítélet”. Érdekes látni egyébként, hogy a beszélgetések alatt a pasik hogy taktikázzák el magukat, egy-egy rossz elszólás is látványosan ahhoz vezet, hogy megtörik a lányok bizalma, és már repül is az illető.

Fotó: HBO Max
Fotó: HBO Max

A helyzetet szándékosan rontja az HBO Max produkciójában, hogy műsorvezetőnek egy stand-upost állítottak be: Nikki Glaser feladata, hogy több-kevesebb sikerrel szétsavazza a játékosokat. A nő arca kész esettanulmány, amikor az egyik kigyúrt csávó a kiesését úgy próbálja megakadályozni, hogy szerelmes verset olvas fel, amit ő maga írt. Ilyet se láttunk túl gyakran ehhez hasonló műsorokban, de jót röhögtünk rajta, köszönjük. Glaser sokszor inkább kínos, mint jópofa, de a szemérmetlen beszólásai helyenként ügyesen feldobják a hangulatot.

Látszik, hogy az HBO Max a polgárpukkasztásra ment rá ezzel a realityvel.

A céljukat pedig elérték, mi piszok jól szórakoztunk ezen a műsoron, melyet legfőképp azoknak ajánlanánk, akik ráuntak, hogy az Ellenállhatatlan kísértést már másodszor is ugyanazzal a csavarral próbálják eladni. Az HBO Max formátuma még frissen hat, kíváncsiak leszünk, hogy a második etapra valami újjal elő tudnak-e rukkolni a készítők, vagy ugyanabba az önismétlésbe esnek, mint a Netflixnél.

Az F-Boy Island – Kamuarcok szigete magyar felirattal elérhető az HBO Maxon.