18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ashton Kutcher kilép a saját gyermekbántalmazás elleni jótékonysági szervezetéből a kritikák miatt

2023.09.16. 10:55
Ashton Kutcher lemondott az általa a gyermekek szexuális zaklatása ellen létrehozott jótékonysági szervezetről, miután felháborodott a Danny Masterson nemi erőszakért való elítélése után egy bírónak írt támogató levele miatt.

A Thorn nevű jótékonysági szervezetnek benyújtott lemondásában Kutcher azt mondta, hogy támogató levele hibás döntés volt. Mastersont két nő megerőszakolásáért 30 évtől életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. Hasonló levelet küldött Kutcher felesége, Mila Kunis színésznő is.

Az áldozatok és az érdekvédelmi csoportok széles körben bírálták Kutcher és Kunis – akik mindketten szerepeltek az Azok a 70-es évek Show-ban Masterson mellett – leveleit és az azt követő bocsánatkérést.

A Thorn igazgatótanácsának címzett, és az interneten közzétett lemondólevelében Kutcher azt mondta, hogy döntése, miszerint lemond az igazgatótanácsból, a közelmúlt eseményeinek felismerésében gyökerezik.

Miután a feleségemmel több napot töltöttünk a meghallgatással, elmélkedéssel, tanulással és beszélgetésekkel a túlélőkkel, valamint a Thorn alkalmazottaival és vezetőségével, úgy döntöttem, hogy a legfelelősségteljesebb dolog, amit tehetek, hogy azonnali hatállyal lemondok az igazgatótanácsi elnöki tisztségéről

– áll Kutcher lemondó levelében a BBC híradása szerint.

„Nem engedhetem meg, hogy a hibás döntésem elvonja a figyelmünket az erőfeszítéseinkről és a gyermekekről, akiket szolgálunk” – tette hozzá.

A Kutcher és volt felesége, Demi Moore által 2012-ben alapított Thorn a gyermekek szexuális kizsákmányolása elleni küzdelemre összpontosít.

A csoport nagyrészt az internetre és annak a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélésekkel kapcsolatos anyagok és a szexuális rabszolgaság terjedésében játszott szerepére összpontosít. A csoport állítása szerint eddig 27 ezer gyermekáldozatot azonosítottak, és több mint kétmillió potenciálisan szexuális visszaélést tartalmazó fájlt távolítottak el az internetről.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”