Sürgősségi műtétje után először üzent Sophia Loren

2023.09.27. 13:00
Combcsonttörés miatt került kórházba hétfőn a 89 éves Sofia Loren, miután genfi otthonában elesett. Az olasz filmcsillag műtétje után szólalt meg az egészségi állapotáról.

Ahogy az Index beszámolt róla, a 89 éves Sophia Loren csípőjét és a combcsontját is eltörte, amikor elesett fürdőszobájában. A színésznő fiai, Carlo és Edoardo Ponti végig édesanyjuk mellett voltak a kórházban. 

Az olasz filmcsillagért rengetegen aggódtak, képviselője hétfőn erősítette meg, hogy a műtét sikeres volt. A sürgősségi operáció után Sophia Loren már genfi otthonából üzent a rajongóinak:

Jobban vagyok, mindenkinek köszönöm a szeretetet

– idézte a Corriere című olasz lap.

A színésznő hozzátette, hogy időre és pihenésre lesz szüksége ahhoz, hogy teljesen felépüljön. 

Sophia Loren, aki szeptember 20-án töltötte be a 89. életévét, mintegy 90 filmben játszott, munkásságát két Oscar-díjjal, Cannes-ban pedig a legjobb női alakításért járó díjjal ismerték el.

Az olasz film aranykorának legendája 1957-től Hollywoodban a kor legnagyobb színészeivel forgatott: Anthony Quinn, Clark Gable, Marlon Brando, Cary Grant, Peter Sellers, John Wayne és Frank Sinatra partnere is volt.

Legutóbb 2020-ban szerepelt a mozivásznon a Romain Gary Előttem az élet című regénye alapján készült filmben, fia, Edoardo Ponti rendezésében. 2021-ben a legjobb színésznőnek járó César-díjat nyerte el alakításával.