A James Bond-rajongók egy jó és egy elég rossz hírt is kaptak

2023.10.23. 13:39
Nagyon úgy fest, hogy a James Bond-rajongóknak még sokat kell várniuk arra, hogy a 007-es ügynök újra feltűnjön a mozivásznon.

Barbara Broccoli, a kémfilmek producere elárulta, hogy jelen pillanatban még az előkészítő fázistól is távol áll a következő James Bond-film. Daniel Craig a 2021-ben bemutatott, Nincs idő meghalni című alkotással köszönt el a legendás karaktertől.

A The Guardiannek adott interjújában Broccoli elmondta, a filmes franchise örökségét cipelő csapat tisztában van azzal, hogy a következő Bondnak tükröznie kell, hogyan változott a világ az elmúlt 20 évben, mióta 2006-ban Craig átvette a szerepet Pierce Brosnantől.

Hozzátette, a karaktert „újra fel lehet találni”, ahogyan azt a múltban is számos alkalommal megtették már – írja a Deadline.

A következő filmnek tükröznie kell a kort, amelyben élünk, ez pedig nagy kihívás. Nagyon-nagyon hosszú út áll előttünk, még hozzá sem fogtunk a forgatási előkészületekhez. Azt viszont hangsúlyoznám, hogy a jövőben is a nagyvászonra készülnek a Bond-filmek, azoknak a moziban van a helyük

– nyilatkozta a producer.

Egyelőre nem tudni, ki veszi át a stafétát Daniel Craigtől. Az elmúlt két évben jó pár név bekerült a kalapba, köztük James Norton, Richard Madden, Tom Hardy és Idris Elba. Utóbbi azonban azt nyilatkozta, hogy kiszállt a legendás szerepért folyó versenyből, miután érzékenyen érintették azok a vélemények, melyek problémásnak tartják, hogy fekete színész játsszon el egy olyan nagy múltú karaktert, amely alapvetően mindig is fehér volt.

Sokak Aaron Taylor-Johnsont tartják a legvalószínűbb jelöltnek, aki többek között a Tenet és A gyilkos járat című filmekben tűnt fel. A színész állítólag már találkozott a film producerével, és tavaly egy próbafelvételen is részt vett, ám azóta nagy a titkolózás a szerep körül.