Nem tér vissza a második évadra A Hatalom Gyűrűi egyik közkedvelt színésze

2024.06.02. 12:44
Nem tér vissza a második évadban A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi egyik állandó szereplője, Nazanin Boniadi. A Bronwynt alakító színésznő a közösségi oldalán közölte, hogy 2022-ben visszavonult a színészettől, hogy az iráni nők jogaiért és szabadságáért küzdhessen minden idejében.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi első évadának állandó szereplője nem tér vissza a második évadban. Nazanin Boniadi, aki Bronwynt játszotta a Prime Video sorozatának első évadában, nem lesz benne a következő epizódokban – erősítette meg egy, a sorozathoz közel álló forrás a The Hollywood Reporternek

Bronwyn egy emberi gyógyító, aki Theo (Tyroe Muhafidin) édesanyja volt, és tiltott románcot folytatott a tünde harcossal, Arondirral (Ismael Cruz Cordova).

A rajongóknak feltűnt Boniadi hiánya a sorozat első traileréből, amely az elmúlt két hétben 13 millió megtekintést produkált. Nemrég fejezte be az Egy szúnyog a fülben című indie film forgatását, amely Nicola Rinciari játékfilmes debütálása és az Una Zanzara nell’Orecchio című olasz képregény adaptációja.

Nazanin Boniadi korábban az Instagramon posztolta, hogy visszalépett a színészkedéstől, hogy az aktivizmusra koncentrálhasson.

2022 szeptemberében visszaléptem a színészkedéstől, hogy kizárólag az iráni #WomenLifeFreedom (Nők, Élet, Szabadság – a szerk.) felkelésre koncentráljak, és hogy kiálljak a hazámban élő emberekért, akik mindent kockára tesznek a szabadságért

– írta. „A színészet iránti szenvedélyem ellenére tudtam, hogy egy nagyon különleges projekt kell ahhoz, hogy meggyőzzön arról, hogy ismét megosszam az időmet a napi munkám és az aktivista hivatásom között. Az Egy szúnyog a fülbe ez a projekt, egy gyönyörű kaland, és alig várjuk, hogy megoszthassunk veletek” – tette hozzá.

Bronwyn, Theo és Arondir mindannyian hiányoztak a sorozat első évadának fináléjából, ami a sorozatban való jövőjükkel kapcsolatos korai találgatásokhoz vezetett. Cordova és Muhafidin azonban megerősítették, hogy visszatérnek az új epizódokba. A hét elején a produkció azt is megerősítette, hogy a korábban bejelentett színész, Rory Kinnear fogja alakítani a rajongók által kedvelt J.R.R. Tolkien karaktert, Tom Bombadilt az új évadban.

Amit a második évadról tudni lehet

Az évad visszavezeti a rajongókat Tolkien Második Korába, és azt ígéri, hogy „Szauron felemelkedő gonosz jelenlétét mutatja be, ahogy folytatja bosszúszomjas törekvését a teljes hatalomért”. A trailerben egyébként Charlie Vickers újra Szauron szerepében látható, csak egy drámaian más külsővel, „ami segít neki megtéveszteni Középfölde lakóit.”

A hivatalos leírás szerint „A Hatalom gyűrűi második évadában Szauron visszatért. Galadriel által elűzve, sereg és szövetségesek nélkül, a feltörekvő Sötét Nagyúrnak most saját ravaszságára kell hagyatkoznia, hogy újjáépítse erejét és felügyelje a Hatalom Gyűrűinek elkészítését, amelyek lehetővé teszik számára, hogy Középfölde minden népét a baljós akaratához kösse. Az első évad epikus terjedelmére és ambícióira építve az új évad még a legkedveltebb és legsebezhetőbb karaktereket is beleveti a sötétség növekvő áradatába, kihívás elé állítva mindannyiukat, hogy megtalálják a helyüket egy olyan világban, amely egyre inkább a végzet szélén áll. Tündék és törpök, orkok és emberek, varázslók és hobbitok… ahogy barátságok feszülnek egymásnak és királyságok kezdenek széthullani, a jó erői egyre hősiesebben küzdenek majd azért, hogy megtartsák azt, ami a legfontosabb számukra… egymást.”

A Hatalom Gyűrűi a Prime Video legnézettebb premiernapját hozta, és összességében több mint 32 milliárd perc streaminget eredményezett a szolgáltatónak. A második évad augusztus 29-én tér vissza a képernyőkre.

Az első trailer alább tekinthető meg: