Jeremy Renner megóvta filmszerepe életét azzal, hogy nemet mondott

2024.06.05. 14:08

Jeremy Renner kétszer is osztozott a vásznon Tom Cruise-zal a Mission: Impossible című filmsorozat alatt. Egyszer 2011-ben a Fantom protokollban, majd 2015-ben a Titkos nemzetben. Ebből majdnem triplázás lett, azonban 2018-ban, amikor a rendező, Christopher McQuarrie elmondta neki, hogy milyen feladata lenne az Utóhatásban, határozottan visszautasította a munkát. 

Kiabáltam a rendezővel [...] Haver, ezt velem nem csinálod, nem fogsz kiszúrni velem

– idézi a színészt a Variety, aki nevetve emlékezett vissza az esetre.

Egy hét, és kész

Hogy pontosan mi verte ki Rennernél a biztosítékot? Kiderült, a sorozatbéli karakterét (William Brandt) ki akarták írni a Mission: Impossible filmekből. Ezzel még nem is lett volna gond, de azt mondták Rennernek, hogy elviszik a forgatás helyszínére, nagyjából egyhetes munka, majd mehet is.

Emlékszem, próbáltak átvinni a tengeren túlra csupán egy hétért, hogy megölhessék a karakterem, amire én: »Nem, ez nem fog működni. Nem rángathattok oda csak azért, hogy kinyírjátok a karakterem«

– idézte fel a történteket Renner. Hozzátette:

Úgy volt, hogy többet dolgozom majd velük. Imádom azokat a srácokat. Nagyon csípem Tomot. Remekül éreztük magunkat, és nagyon kedvelem ezt a karaktert. Azonban nagyon sok időt emészt fel. Minden Londonban van. Apának is lennem kellett. Ez akkor nem működött. Talán most, hogy a lányom már idősebb, sikerülne. Bármikor belevágnék egy Mission: Impossible-be, ahogy Brandt bőrébe is visszabújnék.

A színész, aki az elmúlt években súlyos balesete utáni felépülésére koncentrált, nem rég visszatért a munkához, és lassan teljes gőzzel tud dolgozni az olyan akciófilm-karaktereken is, amiket korábban a közönség megszokott tőle.

Renner azt is elmondta, hogy amennyiben visszahívnák egy Mission: Impossible-filmre, amiben karaktere meghal, őt nem zavarná, csak nem szeretné, ha a sok közös munka olyan méltatlanul zárulna le, ahogy attól 2018-ban tartott.