Itt vannak az első hivatalos fotók a Gladiátor 2-ről

2024.07.01. 17:49

Sokan kételkedtek, hogy vajon a Gladiátor folytatása képes lesz-e felérni a Russell Crowe főszereplésével készült első rész ikonikus mivoltához, de az eddigi hírek pozitívak. Pár hete már megtörtént az első tesztvetítés, amiről rengeteg jót lehetett hallani, most pedig az első hivatalos fotók is  megérkeztek  a közösségi médiába, és szintén sok jóval kecsegtetnek.

Látszik többek közt a főszereplőt játszó Paul Mescal gladiátoröltözete, a szolgasorból kitört, jómódú polgárt alakító Denzel Washington színes ruhája és a Pedro Pascal játszotta katonai vezető teljes testpáncélzata.

Túlélni vagy győzni?

Ahogy a Vanity Fair az Instagram-bejegyzés mellé írta:

Készüljenek fel a szórakozásra! Itt az első betekintés a Gladiátor 2-be, aminek főszereplői közt ott van Paul Mescal, Pedro Pascal, Denzel Washington, Connie Nielsen, Joseph Quinn, Fred Hechinger és sokan mások. Érkezik Ridley Scott rendező új alkotása, amely a 2000-es film végénél veszi fel a fonalat, ahogy Russell Crowe Maximusa életét veszti, ezzel felborítva a Római Birodalom vezetését

A film történetileg a Krisztus utáni 200-as évek elején jár, ahol két császár, Geta és Caracalla apjuk parancsát követve próbálnak párhuzamosan uralkodni, azonban nem képesek osztozni a hatalmon, amely konfliktus egyikük halálához vezetett. Hogy a történelem ezen szakaszából pontosan milyen film kerekedik, egyelőre nem tudni.

A Vanity Fair egyesével veszi elő a karaktereket, és ad róluk betekintést az érdeklődőknek. Eddig a teljes bejegyzés mellett további két poszt látott napvilágot. Egyikben a főszerepet alakító Paul Mescalról készült válogatás látható, aki a leírás alapján úgy fogalmazott, hogy ez egy film arról:

Amit az ember megtesz a túlélésért, ugyanakkor arról is, amit az ember a győzelemért tesz meg.

Külön posztban idézik a másik sztárt, Pedro Pascalt, akinek karaktere az egykori Maximus alatt szolgált, és Pascal szerint egy olyan harcos, „aki a legjobbtól tanult, így természetes, hogy a becsületkódex beivódott a kiképzése során egész lényébe.”

A jelenlegi tervek szerint a Gladiátor 2 idén novemberben debütál a mozikban.