Robert Downey Jr. visszatér az Marvel-filmekbe, viszont nem abban a szerepben, amiben várnánk

2024.07.28. 10:38
A Vasemberként világhírűvé vált Oscar-díjas színész, Robert Downey Jr. 2019-ben távozott a Marvel filmes univerzumából, a San Diegói Comic Conon viszont bejelentette: visszatér. De nem abban a szerepben, amiben korábban láthatták a nézők.

Nem csak a Dexter folytatásáról érkezett hír a San Diegói Comic Conon. A Marvel-univerzum (Marvel Cinematic Universe) egyik legnagyobb sztárja, Robert Downey Jr. ugyanis ismét szuperhősök között tér vissza a vászonra.

Az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításával Oscar-díjat nyert amerikai színész azonban nem Vasemberként lesz újra látható az univerzumban, noha a következő marveles szerepe legalább akkora súlyú lesz. Robert Downey Jr. ugyanis Doktor Doom, azaz Victor Von Doom, a Fantasztikus négyes szupergonoszának zöld köpenyét és fémmaszkját ölti magára. A Marvel Comic Con-paneljén hangzott el, hogy a Joe és Anthony Russo rendezésében készülő Avengers: Doomsday alkalmával vezetik be Doktor Doomot az univerzumba, emellett az Avengers: Secret Wars című filmben is feltűnik majd a színész.

Robert Downey Jr. már több interjújában elmondta, hogy szívesen visszatérne a Marvelhez. Természetesen mindenki azt gondolta, hogy Tony Stark, vagyis Vasember kelhet életre 2019-es halála után, ám úgy fest, az az iteráció ténylegesen meghalt a Bosszúállók: Végjátékban.

Doktor Doomra viszont már évek óta várnak a rajongók, mivel 2005-ös, valamint a 2015-ös Fantasztikus négyes Victor von Doomja egyáltalán nem elégítette ki őket. A 20th Century Fox 2019-es megvásárlása óta már lehetett tudni, hogy a képregények egyik legnépszerűbb kvartettje nemsokára csatlakozik az MCU-hoz – ellenlábasukkal együtt.