Premier előtti vetítésekkel indul a Moziünnep

2009.09.17. 19:45 Módosítva: 2009.09.17. 20:55
Ma kezdődik a Moziünnep, szeptember 20-ig 41 város 98 mozijában lehet több, mint 200 filmet 550 forintért megtekinteni.

Premier előtt fut Pedro Almodóvar legújabb filmje, a Megtört ölelések Penélope Cruz főszereplésével a Moziünnep keretein belül, de a filmpremierek mellett jó pár premier előtti vetítés is akad a programban: Keanu Reeves-szel, Winona Ryderrel, Julianne Moore-ral és Monica Belluccival a Pippa Lee négy élete című lélektani dráma fut, lesz még a Családban marad izlandi film, és olyan produkciókat is megtekinthet a közönség, mint A csúf igazság csábító vígjáték, vagy a romantikus háborús orosz dráma, Az admirális.

Olyan nagy nyári filmeket adnak le ismét, mint a Jégkorszak 3. - A dínók hajnala, a Harry Potter és a Félvér Herceg, a Görögbe fogadva, a G-Force – Rágcsávók, a Két szerető című romantikus dráma, ami Joaquin Phoenix utolsó mozifilmes szereplése, vagy Tarantino új filmje, a Becstelen brigantyk Brad Pittel a főszerepben. Idén olyan filmek is visszakerülnek a mozikba, mint a Gettó milliomos, a Mamma Mia, a Valami Amerika 2., a Made in Hungaria, a Star Trek vagy A felolvasó.

A Moziünnep alatt is több magyar filmet mutatnak be: Tóth Barnabás alkotását, a Rózsaszín sajtot, illetve a hivatalos premier előtt kerül a mozikba Pater Sparrow filmje, a Stanislaw Lem egyik novellája alapján készült 1, Gárdos Péter Tréfája és Mátyássy Áron első filmje, az Utolsó idők. Dyga Zsombor Köntörfalakját is érdemes megnézni. Lesznek közönségtalálkozók, és különböző programok: szeptember 17-én, csütörtökön 17 órakor a Moziünnep egyik nagykövete, Szujó Zoltán és LL Junior szedik a jegyet a Cinema City Aréna moziban, ugyanott 19 órakor Peller Mariann és Csonka András, mint a főszereplő tengerimalacok szinkronhagjai vezetik be a G-Force – Rágcsávók című filmet. Vasárnap a Művész moziban Pater Sparrow Egy című filmje után 19.30-kor indul.

A Moziünnepen az elmúlt három évben összesen közel 1,4 millió jegy kelt el. Évente ebben a négy napban a mozik látogatottsága hozzávetőlegesen háromszorosa egy szokásos, teljes heti nézőszámnak.