Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gerard Butler egy nagy műanyag G. I. Joe

2009.10.29. 10:49
Bőr karpántos rocker lett az egykori Oli úrból a Szuperbojzban. Ha a macsó negyvenesek jönnek be, nézze inkább a lövöldöző Gerald Butlert vagy a romantikus Eric Banát. Heti filmpremierek.

Az időutazó felesége

Azt a Terminator óta tudjuk, hogy az időben csak meztelenül lehet ugrálni, ezért Eric Bana ruhakereséssel tölti a film felét Audrey Niffenegger sikerregényében, Az időutazó feleségében. Ez a nézőknek bejött (IMDb: 7,3 pont), a kritikusoknak kevésbé (Rotentomatoes: 36 százalék). Viszont a 39 milliós gyártási költségét már megduplázta, az augusztusi premier óta 79 milliónál jár. A New York Times kritikusa szerint "nevetségesen kínos adaptáció egy remek regényből", a New York Post pedig ezt írja: "Talán valaki majd a Magányos Szívek tévécsatornán megnézi." Bana szerelmét Rachel McAdams alakítja.

Gamer - Játék a végsőkig

A 300 spártai királya, Gerald Butler 10 évvel ezelőtti stílusban forgatja az akciófilmeket, mint Jason Statham. A Gamerben a Crank 1-2 író-rendező párosa (Mark Neveldine és Brian Taylor) a Menekülő embert és a Mátrixot gyúrta egybe: a jövő legnézettebb tévéműsora egy fegyencgyilkoló show, amelyben a netre csatlakozott tinik irányítják otthonról az állig felfegyverzett elítélteket. A Gamer ezzel a sztorival eddig 30 millió dollár bevételt termelt, 6,1 ponton áll az IMDb-n, és 29 százalékot kapott a Rottentomatoeson. "Az erőszak a maximumon, a történet és a karakterek viszont elnagyoltak, mint egy filmnyi hosszúságúra bővített videójátékban" - írja a Hollywood Reporter. A Variety sem túl kíméletes: "Brutális Butler nem tud felmutatni semmi színészi játékot. Olyan lett, mint egy nagy, műanyag G. I. Joe-figura."

Szuperbojz

Kabay Barna, a Meseautó és az Egy szoknya egy nadrág producere nem remake-et forgatott, hanem egy Szuperbojz című filmet. Ugyanazok a főszereplők, mint az összes többi közepes vígjátékban. Gesztesi Károly, Mucsi Zoltán, Rudolf Péter meg a hosszú hajjal sokkoló Bajor Imre egy tipikus magyar nyugger rockbanda tagjai, akik a sokadik búcsúkoncert után is visszatérnek a színpadra. Valószínűleg a ráncos Mucsi adta az ihletet, mert hasonlít Keith Richardsra. Kabay Barnaáék állítólag három évig dolgoztak a Szuperbojz forgatókönyvén, az utolsó verziót az Esti Showder geggyárosa, Litkai Gergely írta, de Bajor Imre szinte mindig rögtönzött a forgatáson. A filmben hallható számokat a Hooligans-tagok és az Első emelet-Rapülők-Emberek zenekarok hajtómotorja, Berkes Gábor írták.

Fausta éneke

A Cirkó mozi ezen a héten is bemutat egy agyondíjazott művészfilmet, skandináv etnohorror helyett most perui zenés drámát kapunk. A főszereplő egy gyönyörű kecsua indián lány (Magaly Solier), aki nemi erőszakból született, így borítékolva lett a tragédiákkal sújtott, siralmas felnőtt élete is, amit most alaposan megismerhet az ilyesmire fogékony néző. A Fausta éneke 7,4 ponton áll az IMDb-n, Magaly Solier három díjat gyűjtött be vele a filmfesztiválokon Quebectől Mexikóig, a 33 éves rendező, Claudia Llosa hatot, többek között egy Aranymedvét Berlinben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!