Terézanyu most ingyen levetkőzik

2010.01.06. 13:45
A magyar Bridget Jones naplója is felkerült az Indavideó Filmre, és a Hajdu Szabolcs-életmű is gyarapodott: a Tamara és a Fehér tenyér után itt az Off Hollywood. Az Antarktisz operatőre lecserélte a jégtáblákat Mauritius pálmafáira.

Állítsátok meg Terézanyut!

Az Üvegtigris, a Pánik és a Nyócker! után újabb közönségfilm került fel az Indavideó Filmre: 2004 romantikus szinglivígjátéka, az Állítsátok meg Terézanyut!, ami Bergendy Péter szerint "nem szinglifilm, hanem egy válságba került ember története". Csányi Sándor szokás szerint kiskutyaszemű hősszerelmes, a főszereplő Kéki Katát alakító Hámori Gabi meg a kis Vuk maga, akit mint kritikusunk is írta, "egy-egy nehezebb pillanatában a nézők is megsimogatnának".

Off Hollywood

Lassan a Hajdu Szabolcs-életmű is teljes lesz az Indavideó Filmen, a Félálom, a Tamara és a Fehér tenyér után itt a 2007-es Off Hollywood. Hajdu a Fehér tenyér cmű sportfilmjéből kivágta a feleségét, Török-Illyés Orsolyát, ami miatt aznap nem kapott vacsorát, ahogy nekünk nyilatkozta. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy itt már főszerepet adott neki.

Panoptikum

Szalay Pétert keményen kiosztották az egyenruha-fetisiszta kommentelők az Indavideóra felrakott Odaát bakijai miatt. A rendező viszont nem csügged, közreadja Panoptikum című dokuját is, amiben 25 percbe sűrítette a falusi életet: van itt hamis éneklésig fajuló pálinkázás disznóvágáson, régi sztorik kéményseprőkről, és rengeteg retróholmi a táskaírógéptől a gramofonon át a szódásszifonig. "Ide járnak vissza a halottak a cuccaikért" - sommáz a fuxos főszereplő a szobányi kacat között matatva, Petrohai Gábor kályhásmester viszont ebben a poros magánmúzeumban szeret a legjobban tangóharmónikázni.

Mauritius, a kincses sziget

Tóth Zsolt Marcell természetfilmes 2002-ben még a Déli-sarkon fagyoskodott (erről szól az Antarktisz című dokumentumfilm, ami szintén felkerült az Indavideó Filmre), egy évre rá már Mauritius homokos tengerpartján kamerázta Zachar Zitával az óriásteknősöket. Ez a hely igazi kincses sziget: nemcsak a kalózfilmekből kihagyhatatlan kismajmok és papagájok miatt, de a tengerparti naplementék meg a virágfonatos táncoslányok látványáért is kötelező mindenkinek. A filmben amúgy a Lost-hangulat is nagyon erős: néhány biológus és egyéb tudós fazon egyenlogós munkaruhában pálmaházat épít a kisebb szigeteken, a nagyobbakon meg 300 éve kihalt állatokat tenyésztenek a rekreáció jegyében.