Leterítették az Oscar vörös szőnyegét

Index, MTI
2011.02.26. 15:22
Akár havazhat is az Oscar-gála alatt, ezért fóliával próbálják melegen tartani a sztárok bevonulási útvonalát. A meghívott vendégek nyelvhalat kapnak, paellát és Oscar-alakú, aranyporral beszórt csokoládét.

Már leterítették a vörös szőnyeget, de ejlonsátor védi a vasárnapi Oscar-gáláig, mivel Kanada felől jeges légtömegek érkezhetnek Kalifornia déli része fölé, a gála estéjén pedig mindössze négy fok várható, sőt akár még havazhat is. Egyébként hó ilyenkor több mint harminc éve nem volt Kaliforniában.

000 Was3740014

Már ünnepi menü is ismert, a terhes Natalie Portmannek külön kedvezett a séf.

A szervezők szerint a fólia melegen tartja a bejárat előtti részt, így a felvonuló csillagoknak nem kell attól tartaniuk, hogy a szabadon hagyott vállaik és a mély dekoltázsok miatt fogvacogva kell bevonulniuk a Kodak Színházba.

A vasárnapi díjkiosztó gála után Wolfgang Puck osztrák sztárséf gondoskodik a kormányzó báljára hivatalos 1600 vendég vacsorájáról. A szakács 17. alkalommal igyekszik elbűvölni a hírességeket menüjével, amelyet ezúttal angol és spanyol fogások ihlettek.

Oscar-csoki és nyelvhal

"Főételként angol nyelvhalat szolgálunk fel paellával" - árulta el a 61 éves séf, aki külön gondolt a legjobb női főszereplő kategóriájában favoritnak tartott Natalie Portmanre. A terhes színésznő nem eszik húst, de "a paella vegetáriánus, ízleni fog neki" - mondta bizakodón.

000 Was3740220

A hoppon maradó jelölteknek nem terveznek "vigaszfalatokat", mint Puck fogalmazott, egyszerűen csak több pezsgőt kell inniuk, mint a többieknek. Mindesetre 1200 üveg Moet & Chandon várja jégbe hűtve, hogy felnyissák. Hétezer garnélát, ezer homárt és 230 kilogramm füstöltlazacot is rendeltek. Készült négyezer csokoládé Oscar is, vasárnapig ehető - összesen hét kilogrammnyi - aranyporral vonják be őket.