Gyorshírek: Elhalasztották a Hari Puttar bemutatóját

2008.09.16. 10:28

Miután a Warner azzal vádolta meg a készítőket, hogy a Harry Pottert lopják, a Hari Puttar című indiai vígjáték bemutatóját elhalasztották. Az amerikai stúdió augusztus végén pert indított az indiai filmesek ellen, és ezután az indiai tévék nem vetítették le a film promóanyagait. "Szeptember 12. helyett 26-án mutatjuk be" - nyilatkozta az indiai Mirchi Movies szóvivője. A perben szeptemberben tartják az első tárgyalást Delhiben. (via The Guardian)

A legjobb hang díját kapta Pacsay Attila, M. Tóth Géza Ergo című animációjának zeneszerzője a szerb Animanima fesztiválon. A szerbiai zsűri emellett a versenyprogram legviccesebb alkotásának Alexei Alexeev KJFG No5. című munkáját találta (itt meg is lehet nézni), ami a budapesti Studio Baestarts-ban készült. (via Filmunió)

Mexikói filmhetet tartanak szeptember 18. és 24. között a Művész moziban, ahol a hat játékfilm mellett rövidfilmeket is vetítenek. Bemutatják például Ignacio Ortiz drámáját, a Mezcalt, ami már tizenegy filmes díjat gyűjtött be. (via Budapestfilm)