Rodriguez Machete 2-t és Sin City 2-t akar

2011.07.22. 13:46

"Ha lesz Sin City 2, akkor már idén lesz. Szeretném 3D-ben megcsinálni, ez a formátum tökéletes lenne a film műfajához" - lelkesítette a rajongóit Robert Rodriguez, a csöcsös-erőszakos exploitation műfaj feltámasztója a csütörtökön elstartolt geekfesztiválon, a San Diego-i Comic Conon. A rendező már elkészült a második rész forgatókönyvével, amiben Dwight McCarthy (Clive Owen) múltját mesélné el Frank Miller 1993-ban megjelent Ölni tudnál érte című kultképregénye alapján (már magyarul is kiadták), kiegészítve a rókaképű író-rajzoló két vadonatúj sztorijával, amik közül az egyiknek már címe is van: The Long, Bad Night. A Sin City 2-ben egyébként a közönségkedvenc Marv (Mickey Rourke) is visszatér egy jó kis mészárlás erejéig, mivel már a halála előtt is a kopasz Dwight azonos érdeklődésű (értsd: nagy bunyók, veszélyes kurvák, gyors kocsik, jó emberek megszállott megmentése) cimborája volt.

SinCity A Dame To Kill For 3 Of 6 00(A Shade Scan)

Rodriguez a Comic Conon köszönetet mondott a fanatikus Machete-rajongóknak is, akiknek hála a Fox Searchlight zöld utat adott két folytatásnak. A kőarcú Danny Trejo következő mészárlása Machete Kills címmel fog elkészülni, a Machete Kills Again pedig a rendező elmondása szerint "Űropera lesz, fénykard-machetével. Machete a kozmoszban csap vérfürdőt!"

Még egy nagy képregényes bejelentése is volt a mexikói fenegyereknek: megszerezte a legendás csöcsös-kardozós-lövöldözős képregényújság, a Heavy Metal Magazine azonos című, 1981-es animációs filmjének jogait. Rodriguez a régi, dinoszauruszos-óriásgorillás-harci robotos-latexbe bújt amazonos sci-fi és fantasy történetek nagy rajongójaként most a hozzá hasonló fanok ötleteit várja, mi mindennel lehetne telezsúfolni egy hiperlátványos remake-et vagy folytatást.

Rodriguez a Comic Conon elmondta azt is, annyira lelkes rajongója a tavaly májusban elhunyt festőművésznek, az izomhegy barbárokra és pucér amazonokra specializálódott Frank Frazettának, hogy élőszereplős fantasyt akar forgatni a mester jelmeztervei alapján készült 1983-as Tűz és jég című animációs filmből. A film mellett segít a texasi Frazetta emlékmúzeum megalapításában is. (via movieweb)