Suszter, szabó, baka, kém is lesz a mozikban

2011.09.27. 10:21

Az Egyesült Királyságban a Tinker, Taylor, Soldier, Spy című kémthriller minden idők harmadik legerősebb szeptember eleji mozibemutatója lett, így magyar forgalmazásra is megvásárolták, és tükörfordítással Suszter, szabó, baka, kém-címet kapott.

A részben Budapesten forgatott filmet a kezdeti hírekkel ellentétben Magyarországon is bemutatják. Bár a megmaradt két nagyobb magyar független forgalmazó, a Budapest Film és a Mokép sem fizette meg az első hónapokban a magas árat, végül a Budapest Film egyik volt üzletvezetőjének, Szelényi Ákosnak a cége, a Ristretto Distribution és Angelusz Iván produce cége, az AGA Media közös forgalmazásban 2012. januárjában itthon is bemutatja.

A film rottentomatoesra beérkezett kritikái 97 százalékon állnak, az Imdb-n pedig 7,9 pontra értékelték a nézők a John le Carré Árulás című regénye alapján, Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy, John Hurt, Toby Jones és Mark Strong főszereplésével készült filmet. A hidegháborús angol hírszerzési mozinak már a trailere is jól sikerült