Film készül a Földet körbehajózó tinilányról

2012.08.22. 14:34

Filmet készülnek forgatni annak az ausztrál lánynak az útjáról, aki 16 évesen, segítség nélkül hajózta körbe a Földet. Jessica Watson 2009 októberében indult el Sydneyből, majd 2010 májusában, alig három nappal a 17. születésnapja előtt érkezett haza, így ő lett a legfiatalabb ember, aki körülhajózta a Földet.

A készülő film alapja Watson saját könyve, a True Spirit lesz, amiből csak Ausztráliában 65 000 példányt adtak el. A filmet a Brookwell McNamara Entertainment fogja elkészíteni. Ugyan ez a filmes cég 2011-ben 44 millió dollárt keresett a szintén igaz történeten alapuló Soul Surfer című filmmel, ami egy cápatámadást túlélő szörfösről szólt. A Watson útjáról szóló filmet Ausztráliában fogják forgatni és várhatóan 2013 végén kerül majd a mozikba.

Jessica Watson korábban a könyvéről azt mondta, nagyon büszke rá, hogy sikerült megírnia, mert diszlexiás és nem tud helyesen írni. Könyve ennek ellenére sikertörténet lett, hiszen Európán és Észak-Amerikán kívül már Japánban és Dél-Koreában is megjelentették. Watsont az útja után kitüntették, és az év fiatal ausztráljának is megválasztották 2011-ben.