Cameron mégis leforgatná az Avatar 4-et

2012.09.10. 09:49

Bár egy hete pont azt írtuk, hogy James Cameron nem akar az Avatar 2-3 után negyedik részt forgatni, most viszont úgy tűnik, meggondolta magát, és egy előzményfilmben akarja bemutatja a Pandorára érkező legelső telepesek és a na'vik kapcsolatát.

"Van már ötletem a negyedik részre, bár még nem írtam le mindent papírra nyilatkozta az 58 éves rendező az MTV-nek Előzményfilm lenne, ami a Pandorára induló, korai földi expedíciók útját, az első kolóniák életét és az új világ felfedezését mutatja be, na meg persze azt, hogy mi váltotta ki a feszültséget a telepesek és az őslakó na'vik között. Az Avatar 1-ben már a jövőt mutattuk be, amikor az emberek már 35 éve kolonizálták a Pandorát. Nem a Csillagok háborúját akarom másolni az előzményfilmmel, csak be szeretném mutatni, mi történt a lezárt mozitriógia előtt, a legelső expedíció alatt, és hogy az akkori karakterek döntései hogyan hatottak a mostani szereplők életére. De ez még csak terv."

Az MTV gonosz módon a rajongókat megosztó előzményfilmeket forgató George Lucas után a Gyűrűk Ura-trilógiát költségtakarékosságból egyszerre leforgató Peter Jacksonhoz hasonlította Cameront. A rendező a Star Wars-hasonlatot azzal utasította el, hogy a két éve folyamatosan csiszolgatott Pandora-folytatások és az előzmény egy komplex, kerek egész sztori lesz, nem olyan, amit milliószor lehet később bővítgetni. A Gyűrűk Ura-módszerre pedig ezt válaszolta: "Jacksonnak könnyű dolga volt, mert már létezett három könyv, amiből forgatókönyvet írhatott. Nekem most úgy kell megírnom két eredeti forgatókönyvet, mintha egyetlen nagy mozifilmen dolgoznék." (via geektyrant.com)