Hosszú évek óta próbáljuk visszahozni és erősíteni a magyar közéleti sajtóból szinte teljesen kikopó tárcanovella műfaját. A lap belsős munkatársai és a legkiválóbb hazai írók közül nagyon sokan vállalták azt a történelmi feladatot, hogy újra megszerethessük ezt a csodálatos műfajt.
MEGVESZEMA Hungexpo felkészült a Sirha és a Bocuse d’Or rendezvény fogadására
2022. március 23–24-én újra Budapest lesz az európai gasztronómia középpontja: hat év után ismét Magyarország rendezi a Bocuse d’Or európai döntőjét. A kétnapos eseményen élőben szurkolhat a közönség a magyar csapatnak, testközelből láthatja főzni Európa legjobb séfjeit.
A „szakácsolimpiát″ a Sirha expón, a Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításon rendezik meg, ez Közép-Kelet-Európa legnagyobb vendéglátóipari szakkiállítása.
Néhány napja meglátogattuk a kiállítás- és versenyhelyszínt, hogy megnézzük az előkészületeket.
A Magyar Bocuse d’Or Akadémia működése a kezdetektől összeforr a Hungexpóval. Támogatjuk a magyar gasztronómia megújulását, a fiatalok fejlődését és a hazai alapanyagok térnyerését.
– mondja Ganczer Gábor vezérigazgató, majd azt is elmeséli, hogy a Hungexpo a pandémiás idő alatt sem aludt, hatalmas fejlesztések valósultak meg. A teljes kongresszusi és kiállításközpont megújult, így a ma kezdődő esemény már ebben a világszínvonalú környezetben valósul meg.
Kattintson a videóra! Az interjúból kiderül:
- hogyan áll a versenybokszok építése, ahol a magyar csapat is öt és fél órás főzéssel versenyezni fog,
- milyen események lesznek a Sirha kiállításon a Bocuse d'Or verseny mellett,
- mennyiben hasonlít egy nemzetközi sportversenyre a lelátó hangulata,
- a csúcsgasztronómia mellett miért fontos a szintén itt futó közétkeztetési verseny,
- hogy néz ki az a tér, ahol az események zárófogadása lesz.
Az Index beszámol az európai döntő előkészületeiről és magáról a versenyről is, melyet ezen az oldalon követhet folyamatosan. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak a helyszínen és az online közvetítésen is!
Rovataink a Facebookon