- Kultúr
- Degusztátor
- Indexvideó
- onyx
- metropolisz
- sauska
- pezsgő
- fény
- fenntarthatóság
- niszkács anna
- fekete marcell
Fényre hívta barátait az Onyx, elkezdődött a visszaszámlálás
További Degusztátor cikkek
- Stílusos nyitány a 0 kilométerkőnél.
- Légy turista a saját városodban!
- Ismerd meg a múltat, lépj ki a fényre!
- A pezsgő alapborból készül!
- Az Onyx újranyitása még messze van, de a menü már készül, a neve: Metropolisz.
Ilyen kiránduláson sem jártunk még, de azt is ki kell mondani: ilyen tudatos tervezést sem nagyon láttunk még a magyar gasztronómiában, mint amilyen munkát az Onyx étterem csapata az elmúlt két esztendőben elvégzett.
Így startol az Onyx
Úgy gondolták ugyanis, hogy újragondolják az Onyx helyét és szerepét. Az éttermet ezért is verték szét 2020 őszén, szó szerint kalapáccsal. Az erről készült videót az Indexen már láthatták. Azóta eltelt néhány hónap, és most nagyon úgy tűnik, hogy a magyar gasztronómiai térben sikerült valamilyen egészen szokatlant létrehozniuk. Egy olyan alkotói közösséget, amely alaposan végiggondolta, folyamatosan csiszolja azt,
mit is jelent a gasztronómiában a városi lét, hogyan építhető fel rá olyan élmény, menüsor, melynek neve: Metropolisz.
Ennek a folyamatnak egyik állomása az a szimbolikus kirándulás, amely Budán, a Clark Ádám téren, a 0 kilométerkőtől indult 2022. május 14-én, érintette a Szoborparkot, a Sauska Borászat pezsgőket gyártó pincéjét, és véget ért az Onyx Műhelyében.
A Sauska budafoki pezsgőpincészete a nagyközönség számára ugyan egyelőre rendszeresen nem látogatható, ám a beruházás egyes szakaszait időről-időre megmutatják az érdeklődőknek. Ahogyan most mi is tettük. Az időpontokat a pincészet online felületein, pop-up jelleggel hirdeti meg.
Az Index stábja részt vett ezen a kiránduláson. A rendhagyó úti filmből kiderül, milyen utazásra invitálta barátait, vendégeit az Onyx csapata. Tartsanak velünk ezen a különleges városnéző, múltidéző, jövőt tervező, de nagyon is a jelenben élő túrán!
Ez a támogatott szerkesztőségi tartalom a Gerbeaud Gasztronómia Kft. közreműködésével jött létre.
Rovataink a Facebookon