Roham okozta Travolta fiának halálát

2009.01.06. 09:05
Jett Travolta fején nincs jele koponyasérülésnek, a fiú halálát roham okozta, közölte a holttestről gondoskodó temetkezési vállalkozó hétfőn a boncolás után kiállított halotti bizonyítványra hivatkozva.
Travolta, felesége Kelly Preston, Jett és Ella

John Travolta 16 éves fia a pénteken halt meg tragikus hirtelenséggel a Bahama-szigeteken. A kétéves kora óta súlyosan beteg fiút eszméletlen állapotban találta meg gondozója a fürdőszobában. Először édesapja próbálta újjáéleszteni, majd a mentők egy freeporti kórházba szállították, de az orvosok sem tudták megmenteni életét.

A hétfői boncolásig különböző találgatások keringtek Jett halálának okáról, hogy baleset történt-e, vagy Jett rohamot kapott és esés közben beverte a fejét.

Keith McSweeney, a temetkezési vállalat igazgatója közölte, hogy Jett Travolta holttestét elhamvasztják, és a szülők várhatóan már kedden elutaznak a hamvakkal haza, a floridai Ocalába. Az igazgató, csakúgy mint a boncolás eredményét ismerő más források egybehangzóan állították, hogy a halál egyetlen okaként a rohamot jelölték meg a patológusok, de nem részletezték, hogy milyen rohamról volt szó.

Jett Travolta egy szőnyegtisztító szerrel szemben fellépett allergiás reakció szövődményeként kétéves korában betegedett meg Kawasaki kórban, amely az érfalak gyulladását jelenti, és legtöbbször a szívkoszorúér tágulását eredményezi. Több amerikai média azt is állította, hogy Jett autista, de ezt a szülők soha nem ismerték el.

Jett sokáig szedett egy epilepsziára, bipoláris zavarra és migrénes fejfájásra egyaránt felírható gyógyszert (Depakote), ám mivel hatása egyre gyengült, illetve a szülők mellékhatásoktól tartottak, már jó ideje nem használta. A TMZ-com portál Travolta ügyvédjeire hivatkozva vasárnap azt írta, hogy Jett a gyógyszer elhagyása óta rendszeresen szenvedett rohamoktól, amelyek görcsökkel és eszméletvesztéssel jártak.

Az 54 John Travoltának és 46 éves feleségének, Kelly Prestonnak van egy 8 éves kislánya is, Ella Bleu. A világhírű amerikai színészházaspár a Szcientológiai egyház tagja. Ez az egyház elutasítja az olyan gyógyszerek alkalmazását, mint például az antidepresszáns Prozacét is, ami az agyra hat. Karin Pouw, az egyház egyik szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy semmiféle orvosi kezeléstől nem tiltják híveiket.

Egy szcientológus házaspár vigyázott a beteg Jettre is. Ők viszont nem szakképzett gondozók, egy esküvői fotózással foglalkozó vállalkozásuk van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport