A Fidesz szerint semmi közük a Klub Rádió ügyéhez

2012.01.24. 16:41 Módosítva: 2012.01.24. 17:27
Az MSZP szerint a Fidesz médiatörvényét a Fidesz által delegált médiafelügyelet tartatja be, így nem lehet azzal érvelni, hogy a Fidesztől független jogrend miatt vesztette el a frekvenciáját a Klub Rádió. Selmeczi Gabriella szerint csak a mutyi országot szeretnék maguk mögött hagyni.

Az MSZP szerint a Klub Rádió "betiltását" a Fidesz megrendelésére "pártszolgálatosok" hajtották végre - közölte Nyakó István szocialista országgyűlési képviselő kedden.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a médiatörvényt a Fidesz találta ki és fogadta el, ezért "hihetetlenül szánalmas és képmutató azzal házalni a szabad világ aggódó közvéleménye előtt, hogy ez a Fidesz-diktátum köti az azt kiagyalók kezét, akkor amikor sorra buknak ki a sajtószabadságot sértő következményei".

Nyakó István hozzátette: a médiatörvény következményeként a médiatanács elnökét és tagjait a Fidesz delegálta, "tehát ma a magyar sajtót fideszesek felügyelik, és a közszolgálati médiát pedig irányítják is".  Ez a testület döntött arról, hogy "az egyetlen közéleti politikai műsorokat sugárzó nem kormánypárti magyar rádió ne szólhasson tovább" - tette hozzá.

A Fidsztől független jogrend

A Klub Rádió ügyében a Fidesz a leghatározottabban kiáll Magyarország jogrendje mellett - közölte Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője Nyakó Istvánra reagálva.

Selmeczi Gabriella közleményében a Klub Rádió ügyéről azt írta: "a külföldi és hazai nyomásgyakorlók" nem kevesebbet kérnek, mint hogy a hatályos magyar törvények és a tisztességes gazdasági verseny szabályainak ellenében valaki csak azért, mert ők támogatják, előnyhöz juthasson. Ez az összes európai egyezménnyel, az európai értékekkel szemben áll - tette hozzá.

Ha valaki pályázik egy frekvenciára, akkor olyan ajánlatot kell beadnia, amellyel nyerni tud - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, hozzáfűzve, hogy "ha töredékét akarja fizetni, mint valaki más, akkor hiába állnak mögé a szocialisták vagy bárki a világ bármely tájáról, a hatóság nem hághatja át a magyar jogrend határait, és nem sértheti meg a tisztességes verseny szabályait. Ebben a versenyben a szabályok szerint kell nyerni, nem pedig politikai kapcsolatok révén".

Mint fogalmazott, "éppen ezt a mutyi országot szeretnénk végre magunk mögött hagyni". Magyarországon ma már a teljesítmény, az igazi munka számít, nem pedig az, hogy a világ melyik sarkából ki mellett mekkora hatalmak emelik fel a hangjukat - zárta közleményét Selmeczi Gabriella.