Távozott a TV2 botrányos előéletű hírigazgató-helyettese

2019.03.06. 10:37

Tóth Tamás Antal, a Tények hírigazgató-helyettese a mai nappal (2019.03.06.) távozik pozíciójából. A TV2 Csoport Hírigazgatósága köszöni az eddigi munkáját és további sikereket kíván a jövőbeni terveihez.

Eddig a közlemény, de a távozó Tóth Tamás Antal hátteréről ennél többet is lehet tudni. A Tények hírigazgató-helyettese a Kossuth Rádió csatornakoordinátora volt, majd a közmédia idén megszüntetett, több kétes üzlete is belekeveredő Új Média és Teletext Kft. nevű leányvállalatánál volt felügyelőbizottsági tag. 

Itt az volt a dolga, hogy a közmédiához tartozó cég gazdálkodását felügyelje, noha 2016-ban a cégbíróság eltiltotta mindenféle gazdasági jellegű tevékenységtől, hiszen egy olyan vállalkozásnak volt a tulajdonosa és vezetője, amely adóhátralékot felhalmozva, cégbírósági kényszertörléssel szűnt meg. 

Az új média és Teletext Kft. neve onnan lehet ismerős, hogy 2014-ben 120 millió forintért vásárolt 110 weboldalt és domaint, miközben hasonló domainekhez ingyen vagy néhány százezer forintból is hozzájuthatott volna.

Ezeket az egykori fideszes politikus, Várhegyi Attila családjának cége, a Magyar Híradó Kft. adta el a közmédiának alaposan felárazva. A hab a tortán, hogy Várhegyi Attila, az egykori fideszes pártigazgató, egyben hűtlen kezelés miatt elítélt szolnoki expolgármester közben az MTVA nem hivatalos tanácsadójaként dolgozott. 

Miután Tóth Tamás Antal az állami cégtől a TV2-höz, pontosabban annak az állam az államban elv mentén felépített hírigazgatósághoz (még pontosabban infotaiment osztályhoz) került, a 24.hu megkérdezte őket, hogy nem zavarja-e a vezetőséget, hogy olyan ember feleljen a második legnagyobb kereskedelmi csatorna hírműsoraiért, aki korábban megkárosította az adófizetőket, mire ezt a választ kapták:

Tóth Tamás nem számít vezető tisztségviselőnek, cégvezetési döntéseket nem hoz. A szakmai munkában van szerepe, kiváló referenciái vannak. Megjegyezték azt is: a munkaviszony létesítésekor a munkavállalónak nincs kötelezettsége arra, hogy az általunk firtatott tényről beszámoljon, miként a munkáltató sem vizsgálhatja ezt. Ennek ellenére Tóth tájékoztatta a vezetőséget, amely úgy ítélte meg, hogy a korábbi ügye nem jelenti akadályát a kinevezésének.

Hogy Tóth egészen pontosan mihez ért, az nem derült ki, de a TV2 egyik kirúgott riportere szerint a tévézéshez annyira nem nagyon.