Eddig tartott Mészáros Lőrinc feleségének feladata az Echo TV-nél

2019.03.29. 10:15

Március közepén jelentették be, hogy a KESMA nevű Fidesz-közeli médiakonglomerátumba betagozódott Hír TV és Echo TV összeolvad, és csak az előbbi fog fennmaradni. Pénteken az Echo TV honlapján megjelent egy közlemény arról, hogy mi lesz a tévé vezetőivel:

  • Mészárosné Kelemen Beatrix a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöke lesz.
  • Vaszily Miklós pedig a TV2 médiacsoportra fog koncentrálni, amit idén január óta vezet.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az Echo TV 2016. december 1-én került a Mészáros-család tulajdonába. A szöveg szerint az új tulajdonosok érkezésével "a televízió a nemzeti identitást, a magyar kultúrát és a polgári értékrendet közvetítő, nézőközpontú szemlélet állította középpontba, megújult a csatorna arculata, műsorstruktúrája és műsorai, valamint kiváló szakemberekből álló, elhivatott televíziós csapatot hoztak létre. "

Megtiszteltetés volt egy ilyen nagyszerű csapattal együtt dolgozni. Az én feladatom eddig tartott, és hiszem, hogy kollégáimmal közösen értéket teremtettünk

– nyilatkozta Mészárosné Kelemen Beatrix.

A kiszivárgott hírek szerint ugyanakkor a két csatorna összeolvadása miatt a Hír TV-nél kell nagyobb elbocsátásokra számítani, a dolgozók arra számítanak, hogy a jelenlegi stáb nagyobb része utcára kerül. A Hír TV az óbudai székházát is otthagyja, és átköltözik az Echo Angol utcai épületébe, március 29-én már a bejárati ajtó melletti cégtáblát is eltávolították.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) 2018 decemberében jött létre, az alapítvány alá került a legtöbb kormányközeli sajtó, legyen szó tévéről vagy nyomtatott lapról. Az alapítvány létrejöttéről itt írtunk részletesebben.