Bevitte az első csapást a Disney a Netflixnek

2020.02.06. 10:46

Alig három hónap alatt 28,6 millióan fizettek elő a Disney+ streaming szolgáltatásra, írja a BBC. Ez felülmúlja az előzetes várakozásokat, a Disney+ legnagyobb konkurenciájának, a Netflixnek sokkal hosszabb idő, öt év kellett ugyanennyi előfizetőhöz. A Netflix jelenleg 170 millió előfizetővel rendelkezik. A Disneynél nagyon óvatosan 2024-ig nem nagyon várnak igazi megtérülést a Plustól, akkorra világszerte 90 millió előfizetővel számolnak. Ha így folytatják, ez sokkal hamarabb is összejöhet.

A Disney gyors sikerének titka egyrészt az árban rejlik, a szolgáltatás havi 6,99 dollárba kerül, vagyis körülbelül kétezer forintba, ami némileg olcsóbb, mint a konkurencia. Másrészt mivel jelenleg a Disney a világ legnagyobb szórakoztatóipari óriása, a jövőre nézve rengeteg exkluzív tartalmat ígért az előfizetőknek. A Disney 2019-es filmjeitől kezdve semmi nem eladó a konkurenciának, így náluk lesz elérhető például a Marvel Kapitány, a Toy Story 4, az Aladdin, a Dumbo, Az oroszlánkirály, a Bosszúállók: Végjáték és a Star Wars IX is.

Bob Iger, a Disney vezetője elmondta, hogy a közel 30 millió előfizető felülmúlta a várakozásaikat, és most a további növekedés mellett a nemzetközi terjeszkedésre koncentrálnak. A Disney+ jelenleg csak az USA-ban és Kanadában nézhető, a következő állomás tavasszal az Egyesült Királyság és néhány nyugat-európai ország lesz.

A Disney nem csak jó hírekről számolt be: a koronavírus miatt be kellett zárniuk mindkét kínai Disneylandet, ez pedig jelenlegi számításaik szerint mintegy 300 millió dolláros veszteséget okoz majd.

   • Hírek
  • Csok