A TV2 továbbra is élő közönség előtt veszi fel showműsorát? (Update: nem)

TIM 5857
2020.03.15. 14:42

UPDATE: a józan ész diadalmaskodott, a TV2 műsorát közönség nélkül vették fel. Hogy ezt miért nem lehetett kommunikálni, illetve miért kellett egy ennek teljesen ellentmondó nyilatkozatot kiadni, azt csak a TV2 tudja.  

Miközben az élő közönség előtt felvett amerikai tévéműsorok lemondanak a közönségről (na jó, ott sem mindenki), a TV2 Nicsak, ki vagyok? című maszkos énekeses vasárnap esti műsora a közönség (és stáb) létszámát a kormányzati 100 fős küszöb alá belőve folytatódik vasárnap este. A TV2 a Sorozatwikinek az alábbi választ küldte:

Kisebb létszámú közönség lesz jelen a vasárnap esti Nicsak, ki vagyok? élő adásán a stúdióban, mivel a TV2 számára elsődleges fontosságú a kollégák és a produkcióban közreműködők egészségének a védelme. Felelős társaságként folyamatosan nyomon követjük a koronavírussal kapcsolatos fejleményeket, és a kormányzati intézkedésekkel összhangban végezzük minden tevékenységünket.

Nos, a rendeletben szereplő 100 fős korlát érdekes helyzetet teremt, hiszen egy ekkora műsor stábja is tekintélyes.

Csak akiket látunk a műsorban, azaz a műsorvezető, a hat csapattag, a négy énekes és a tízfős tánckar, az máris 21 fő, mellettük a stúdióban minimum vannak még negyvenen, amiben nincsenek benne a főszereplők vendégei (erre mondjunk még tíz főt), azaz 71-ről indulunk – kurjongatni tehát úgy 29 főt tudnak beengedni. Hogy ennek mi értelme lesz, tudnak-e olyan hangulatot teremteni, mint a teljes létszám, az majd kiderül.

Nagy számú élő közönség előtt egyébként már egyetlen műsort sem vesznek fel: a köztévé lottósorsolását már szombaton is "zárt kapuk" mögött forgatták, A Dalnak ugye vége, ahogyan Az álarcos énekes felvételeinek is. (via)

UPDATE: egy informátorunk szerint lehet, hogy ez volt a TV2 terve, de hogy mára felhagytak vele, azt garantálja, és szerinte nem lesz közönség a stúdióban már ma sem. Este meglátjuk.