Mégsem mutatja be a Netflix a tengeralattjárós gyilkosról szóló filmet

2020.04.22. 22:58 Módosítva: 2020.04.23. 00:01

Mégsem mutatja be a szokatlan brutalitással gyilkoló dán feltalálóról, Peter Madsenről készített, Into the Deep című dokumentumfilmet a Netflix, írja az MTI a svéd STV szerdán közölt értesülése nyomán.

Az Into the Deep ausztrál rendezője, Emma Sullivan a bűntény elkövetése előtt és után készítette filmjét Madsenről és asszisztenséről, eredetileg a feltaláló rakétaépítési terveit akarta dokumentálni. A film premierjét januárban tartották a Sundance filmfesztiválon, az amerikai sajtó rémisztőnek és visszafogottnak nevezte, a Variety szerint a film sikeresen kerüli a bulváros témákat, és inkább azokkal az önkéntesekkel foglalkozik, akik támogatták Madsent az ambiciózus projektjeiben, de aztán szembe kellett azzal nézniük, hogy egy szörnyeteg.

Az STV szerint a dokumentumfilmben megszólalók közül többen arra kérték a készítőket, hogy vágják ki a nyilatkozatukat, vagy tegyék őket felismerhetetlenné a filmben. Sullivan az Ekko nevű filmes magazinnak adott februári interjújában ugyanakkor azt mondta: minden szereplő önként vett részt a felvételeken, és több éven át adtak interjúkat. A Netflix eredetileg még idén bemutatta volna a dokumentumfilmet, a svéd tévének azonban megerősítette, hogy nem fogja műsorra tűzni az alkotást. A döntés okát nem közölték.

A 47 éves Madsen saját kezűleg épített tengeralattjáróján ölte meg a 30 éves Kim Wall újságírót, akit feldarabolt, majd a tengerbe dobott a Dánia és Svédország közötti szorosban. Az ügyészség szerint Madsen beteges szexuális fantáziái kiélése miatt kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt, aki azért szállt fel a búvárhajóra, hogy riportot írjon róla.