Eltűnőben a Hal a tortán

2008.08.21. 16:02
Az idei olimpiaia közvetítés kevés ahhoz, hogy a közszolgálati csatornát a Tv2 és az RTL Klub nézettségi szintjére emelje. A Tv2 Hal a tortán főzős műsorát lemosta a RTL-es Vacsoracsata. Szépítést csak Travoltától remélhetett a Tv2.

Az olimpiai közvetítés nem rendezte át a hazai tévé-csatornák nézettségi hierarchiáját. A nyár eleji Eb-közvetítés az m1-et a juttatta kereskedelmi csatornák versenyébe . Az Olimpia ugyanerre kevésnek bizonyult. Az AGB Nielsen adatai szerint nem égünk olimpiai lázban. A közszolgálati csatorna nézettsége a szokásos alacsony méretet öltötte, még a kisebb kereskedelmi csatorna, a Viasat3 múlt heti eredményeit is alulmúlta.

33. hét

RTL Klub a la carte

Az RTL Klub húzó műsora a Barátok közt nyári szünete alatt a Vacsoracsata lett. A pénteki Hal a tortán már nem is jelent meg a legnézettebb műsorok top50-jében. A Vacsoracsata viszont jól szerepelt, az összes tévénéző közül átlagosan 1 millió 296 ezren nézték. Legkevésbé nézett adása a múlt hét hétfői volt (1 millió 91 ezren nézték a televíziózók közül). De még ez is magasabb nézőszámot vonzott, mint a Hal a tortán legnézettebb része (960 ezer néző, múlt hét csütörtöki adás).

Még valaki beszél

Ahogy azt már megszokhattuk a csatornák nem állnak meg a trilógiák első részénél. A Travolta - Kirstie Alley párossal ismét sok nézőt szerzett az RTL. A vasárnap esti Nicsak ki beszél most? című film a legnézettebb műsorok élbolyában szerepelt (1 millió 300 ezer néző az össze tévénéző közül) és egyben az RTL második legnézettebb műsora. De a kereskedelmi korcsoportban ez a film már versenytársra talált (30,4 százalék) Tom Hanks személyében és a Terminál című filmben (27,3 százalék), ugyanis Travoltáék nem vezettek mindegyik mért félórában.

Hősök nélküli világ

A hét legnézettebb késő esti sorozata a Hősök (30,9 százalék, Tv2) volt. Hiába szerepelt a szerdai műsorstruktúrában Whoopi Goldberg korábban, mint a Hősök, A csendestárs című filmmel (25,6 százalék), mégis csak kevesebb nézőt tudott szerezni a Tv2-nek. A Futóhomok (22,7 százalék) és az Egység (21 százalék) az RTL-en sem érte el a Hősök nézettségi szintjét a kereskedelmi korcsoportban.

A Hősök után már lapos volt a másnap a Tv2-n. A csütörtök este a Kéjutazás (22,3 százalék) már kevésbé jól szerepelt. Inkább az RTL Klubbon nézték többen a földönkívüli vírussal súlyosbított interdimenzionális összecsapást a Retrográd-ban (24,2 százalék).

Ismét Bruce és Travolta

A Hősökhöz hasonló nézettséget a kereskedelmi korcsoportban csak két film ért el a múlt héten: a Hudson Hawk (31,3 százalék) Bruce Willis -szel kedden este és a Keresd a nőt! (27,3 százalék). Amíg Ben Stiller a nő után kutatott, a Tv2- n ugyanekkor Travolta -nap volt: a Kiképzőtábor -t kevesebben nézték (19,7 százalék). A filmek közül jól szerepelt még a Miami helyszínelők (1 millió 14 ezer néző) az RTL-en, pénteken este. Ugyanez a sorozat a Viasat3 legnézettebb műsora (a kereskedelmi korcsoport 11,6 százalékát ültette le a tévék elé vasárnap este). Amíg az RTL-en bőszen gyilkos után kutattak a nyomozók, addig a Tv2-n Stallone alagútba rekedt embereket mentett a Daylight - ban.

A múlt heti nézettségi verseny eredménye: a mérleg az RTL javára billent. A nyári utószezon még tartja magát, kevesen ülnek a tévék előtt.