Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Mennyire zsarolták a fóti tolvajok a BBC-t?

2006.08.30. 12:07
A Mafilm Rt. nem felelős azért, hogy eltűnt a BBC1 készülő szuperprodukciójának, az új Robin Hood-sorozatnak több mesterszalagja. Az épületet a filmet gyártó vállalkozásnak kellett volna védenie. A cég egyes források szerint fontolgatta, hogy kifizeti a kazettákért kért váltságdíjat, de nyilatkozni nem hajlandók.

Példátlan eset a magyarországi filmgyártás történetében, hogy egy készülő film mesterszalagjai eltűnjenek a forgatás helyszínéről, mondta az Indexnek Tolmár Tamás, a Mafilm Rt. vezérigazgatója. Tőlük bérelte a Tiger Aspect nevű cég, illetve partnere, a Mid Atlantic azt az épületet, ahonnan eltűnt a Robin Hoodról szóló új, 13 részes BBC1-szuperprodukció számos mesterkazettája.

A magyar filmipar szereplői tapasztalataink szerint attól rettegnek, hogy az ügy rossz fényt vet az itteni forgatási lehetőségekre. Talán ezért kaptak lábra az első pillanattól kezdve különféle feltételezések arról, hogy a lopás nem egyszerű lopás volt.

Több megkérdezett filmes furcsának tartotta, hogy az épületben éppen az érintett folyosó és az érintett szoba rácsai maradtak nyitva a bűncselekmény hétvégéjén. A Népszabadság információja szerint erőszakos behatolásra utaló nyomokat nem is találtak a rendőrök. A vágószobából a tettes jó néhány értékes műszaki cikket elvihetett volna, de két monitort kivéve csak az egyébként eladhatatlan kazettákat lopta el. Az tehát szinte biztos, hogy a stáb valamelyik tagja legalábbis benne volt a buliban. Azt is furcsállják az eset ismerői, hogy a mesterkazettákról nem készült másolat, csak egy sokkal gyengébb minőségű avi tömörítésű kópia.

Folyik a pótforgatás

A gyártó Tiger Aspect képviselőjénél szerettünk volna rákérdezni a fentiekre, de Amy Szabados közölte, hogy a témáról egy szót sem nyilatkoznak.

Így az állítólagos váltságdíjról sem tudtunk beszélni vele. A brit bulvársajtó egymillió fontról cikkezett, a produkció résztvevőitől viszont 15, majd 50 millió forintról hallottunk. Egyik informátorunk szerint a brit törvények szerint bűnrészesnek számít, aki hajlandó váltságdíjat fizetni, ezért nem fogadta el az ajánlatot a Tiger Aspect. Mások kétségbe vonják az egész zsarolási históriát.

A dolog most már amúgy sem annyira érdekes, hiszen folyik a pótforgatás. Tudomásunk szerint a 13 részes szériának aránylag kis szeletét kell újra felvenni.  • Vennék
  • Hírek