Megbüntették a Celeb vagyok magyar stábját Argentínában

2008.11.08. 23:09
Megbüntettek a Celeb vagyok forgatócsoportját Argentínában, mert turistaként utaztak be az országba, ott azonban munkát végeztek. A 104 RTL-es egy ellenőrzésen bukott le, a büntetés sokba kerülhet. Az RTL Klub ártatlannak mondja magát, mert munkatársai itthon kapnak fizetést.

Az argentin hatóságok 104 magyar állampolgár megbüntetéséről döntöttek, miután kiderült, hogy turistaként utaztak be a dél-amerikai országba, de ott engedély nélkül reality show-t forgattak, közölte szombaton a bevándorlási hatóság.

Az RTL Klub vasárnap elismerte, hogy hozzá tartozik a stáb.

A Celeb vagyok, ments ki innen! argentin forgatási helyszínén az utóbbi napokban több hatóság - köztük a munkaügyi és a bevándorlási - is ellenőrzést tartott, utóbbi ezt a jövő héten még folytatja - közölte Rényi Ádám igazgató. "Munkatársaink argentínai tartózkodását - ide értve a hatósági engedélyeket is - a külföldi tévékkel való koprodukciókat érintő jogi szabályozást is jól ismerő argentin produkciós partnerünk iránymutatása alapján készítettük elő" - tette hozzá.

Rényi szerint a helyi partner a forgatás előkészítésekor arról tájékoztatta őket, hogy munkavállalási engedélyre kollégáiknak nem lesz szükségük, hiszen Magyarországon kapnak fizetést, magyar cégekkel állnak szerződésben, és az általuk készített műsort is Magyarországon sugározzák. A vizsgálat elhúzódásának többek között éppen az az oka, hogy mindezek bizonyítását kérték a társaságtól az argentin hatóságok.

Rényi Ádám hozzátette: a hatóságokkal munkatársaik, akárcsak produkciós partnerük, mindenben együttműködnek, a történtek ellenére zavartalanul képernyőre kerül a műsor.

A végleges büntetést csak hétfőn szabják ki Misiones tartomány fővárosának, Posadasnak a hatóságai, a spanyol EFE hírügynökség tudomása szerint az összeg fejenként 1500-15000 dolláros pénzbírság is lehet.

A csoportot pénteken fedezték fel egy ellenőrzés közben egy magántulajdonban lévő ingatlanon Salto Encantado településen, Posadastól 126 kilométerre. Az ellenőrzést azért kezdték, mert bejelentés érkezett a tartomány munkaügyi hatóságaihoz.

A comment:com-on ezen a linken folyik a botrányról a diszkusszió.